Aquarius

За да ти стане повече ясно, скъпа ми приятелко, имам намерение да ти напиша като как изглеждат типичните Водолеи, качествата им. Защо ли? Ами защото в Епохата на Водолея така или иначе всеки един от нас ще притежава някои от тях! Естествено и връзките виждаш, че се подчиняват на различни, други, бих казала „водолейски” правила. Хората живеят заедно без подписи, деца дори се раждат в двойки, дето нямат сключен брак. Това е било абсолютно немислимо в Епохата на Рибите. Немислимо е било да минеш под венчило бременна, камо ли пък да родиш без брак!

Та по темата – Водолеите са интересни, оригинални, екстравагантни, ексцентрични, непредсказуеми, склонни на внезапни обрати в живота. Също така са свръхинтелигентни, вечнотърсщи, експериментатори, с две думи – гениални и страшни индивидуалисти. Падат си винаги по изчанчени неща – футуристична мода, неидентифицирани летящи обекти, последни модели автомобили или пък фламандската църковна музика от периода преди Реформацията. Много често има и нещо ексцентрично във външния им вид – сега се сещам за визията на Лейди Гага например.

Планетата Уран, която управлява Водолея, се движи наопаки единствена в Слънчевата система и може би затова урановите натури упорито се противопоставят на порядките, законите, правилата и нормите, установени в обществото. Дори като че ли напук, вървят винаги встрани от утъпканите пътища. Просто защото всичко, което не е по правилата, привлича неудържимо погледа на урановия човек, който си е бунтар по природа. Неговата мисъл е винаги две крачки напред пред другите и поради това е вечно неразбран. Но ти да си чула някой гений да е признат, че е такъв приживе? Впоследствие времето доказва правотата на новаторските му идеи.

Спомни си само горкичкият Жул Верн, неговите съвременници са го мислели за откачен, когато е написал “До Луната и обратно”. В наши дни обаче, стъпването на Нийл Армстронг там всеки човек възприема просто като факт. Сега ни се струва, че телепортирането е фантасмагория, но само да спомена ей-така между другото, че в австралийска лаборатория телепортират предмети.

Водолей зодия

Та исках да кажа, че Водолеят е локомотива, движещото колело, което води човечеството по пътя на развитието към прогреса. Понякога истинските Водолеи са пълни откачалки. Но нали знаеш, че от гениалността до лудостта разстоянието е само едно косъмче.

Основното, с което се свързва Водолея е техниката, защото планетата Уран, която управлява Водолея, в астрологията отговаря за всичко, което е предмет на научно-техническата мисъл (компютри и компютърни технологии, авиация, космически изследвания, жп и автомобилен транспорт, информатика, сателитни системи, високи технологии и т.н. да не продължавам да ти тъпча главата че има и още). Човечеството в древността не е познавало планетата Уран и съответно не е имало компютри, автомобили и пр. Уилям Хершел я открива в 1731 год. в зората на научно-техническата революция. Освен многото изброени по-горе, Уран управлява и електричеството, затова сега не ползваме газени лампи и свещи, както е било някога.

Сигурно ти стана ясно, че всичко е много логично в астрологията а и между другото, има още две неоткрити все още планети в Слънчевата система (според Линда Гудман, една от любимите ми астроложки) и аз се питам какво ли ще управляват те ? Явно всички ние, населяващи в момента планетата Земя сме още в гъбите. Дори според мен, точно по тази причина по-висши цивилизации не желаят да установят контакт с нас, защото това ще заприлича на диалог между професор и пеленаче. Колкото пеленачето би разбрало професора, толкова и ние ще разберем тях.

Водолей взаимоотношения

 

Но, нека се върна на темата. Предполагам, ясно ти е, че в Епохата на Водолея всеки ще бъде склонен да изяви своята „ярка индивидуалност”. За което определено му е нужна свобода, а обвързването отнема свободата. От моите наблюдения върху типичните Водолеи съм намерила една думичка с която мога да ги определя много точно и тя е „чепатник”. Лека скоба – Стрелецът и Водолеят оглавяват класацията като най-свободолюбиви знаци в зодиака. И сега – как чепатникът, индивидуалистът, свободолюбивият да сработи в екип? Ми той нали все тегли чергата към себе си! Само че, връзка се гради от двама, които гледат в една и съща посока, не в различни. Единият отдава всичко и приема всичко, навлиза надълбоко в същността на другия, както и обратното. И заедно с това идва много болка, мила моя.

Това едно, обаче има и друго. А именно – че във връзката всеки е длъжен да се променя и да израства. А чепатникът си е чепатник! Вари го, печи го – той си отстоява своето, това е! Къде-къде по-сигурно е да поддържа повърхностни взаимоотношения. Да не желае брак, за да не се обвързва и да няма ангажименти. Да експериментира и да е вечно търсещ нещо си, защото това е неговият начин да избегне дълбокото обвързване. Да има паралелни връзки, за да бъде сигурен, че в един момент ако иска нещо 100 процента ще му „върже”. Или пък да сменя непрекъснато партньорки като носни кърпи, само и само да не допусне влизането в сериозна връзка. А има и бонус в този случай – в очите на другите мъже ще извади имидж на „голям любовник”. Въпреки че в моите ще бъде „жалък бройкаджия”.

Виждала си, предполагам момче и момиче заедно в заведение и всеки си рови в собствения телефон. Може би си чатят, че тя вербалната комуникация – трудна работа 🙂 . Аз пък съм виждала семейства на една маса и всичките наврели носове в телефоните си. Щеше ми се да им щракна снимка и като ме погледнат да ги питам „ами защо ли пък сте се събрали?” Но това е, скъпа, Епохата на Водолея – техниката ни превзема! Да не говорим и колко много се задръства ефира от електромагнитните вълни на всички тези устройства, които ползваме в бита. И после – не можели да се намерят тези, които били предопределени един за друг. Ами как да се намерят милите в мъглата 🙂 .

Водолей характери

А всъщност, истината е че да живееш с любов с някого в близка връзка или в брак е голямо предизвикателство! Обяснението? Ами първи дом на хороскопа – ТИ и седми – ПАРТНЬОРА са точно един срещу друг, тоест, сблъскват се две абсолютни противоположности. Все едно два полюса, различни светове. И от мен да знаеш, че връзките и браковете са компенсаторни. Ти винаги има какво да вземеш и какво да дадеш на другата страна, но трябва сензори да имаш за това. Затова казвам, че е голяяяяямо предизвикателство да живееш с друг човек. По-лесно е да си сама. Само че зрелостта идва точно когато влезеш в конфронтацията на въпросните противоположности. Когато решавайки всеки един проблем, развиваш себе си. Когато го приемаш не като проблем, а като предизвикателство. Когато не щадиш сили. Когато си истинска!

Трябва да отключиш сърцето си! Да огледаш себе си в другия. Да посрещаш неговите болки. Да страдаш с него, да се радваш с него. Да плачеш с него, да се смееш с него. Да влезеш надълбоко в неговата същност и да разкриеш твоята нацяло. Да приемаш, да отдаваш. Да си готова да бъдеш наранявана и да понасяш болка. Да можеш да се променяш, съвсем осъзнато при това! Да се учиш да порастваш Да добиваш нова зрялост. За да стане в крайна сметка болката – благословия!

ЗАЩОТО:

Всички ние сме посетители на това време и място. Просто преминаваме оттук.
Целта ни е да наблюдаваме, да учим, да растем, да обичаме…
и след това да се върнем у дома.

КРЕЯ

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *