АСТРОЛОГИЯ - НЕФУНКЦИОНАЛНА ЛУНА В ХОРОСКОПА

„ПОЗНАЙ СЕБЕ СИ” – този девиз на древните гърци е бил написан в храма на бог Аполон в Делфи. И според мен е точно така – самопознанието е ключът към щастието! Има хора успели, но не и щастливи. Щастието не е липса на проблеми, а способност да се справиш с тях!

„Каквото и да правиш – дали ще раждаш деца, дали ще пишеш книги, дали ще продаваш на улицата пасти, или ще подписваш договори за милиони долари, важното е да си щастлива и удовлетворена..!“

Елиф Шафак

За да си щастлива и удовлетворена, обаче, на първо място трябва да си наясно с личните си кодировки. Не да гониш онова, което някой е постигнал, а ти не си. Не да вземаш всичко, което имаш за даденост. Не да се тръшкаш и да смяташ, че съдбата е несправедлива спрямо теб, а да осъзнаеш на какво точно имаш право в този си живот. Което е сложен въпрос, зависи от кармата на собствената ти душа, зависи от родовата карма, както и от кармата на етноса, в чиито граници пребиваваш.

Какво означава понятието НЕФУНКЦИОНАЛНА ЛУНА в хороскопа? Самата тя свети с отразена светлина, събира и излъчва. Може да се каже и че тя представлява онази част от душата ти, която реагира за части от секундата. Реакцията е мигновена, преди дори да си успяла да се замислиш. Не случайно точно луната покровителства петте сетива – зрение, слух, вкус, обоняние и съзнание.

Прието е, че Слънцето е жизнената сила, а Луната – несъзнателното начало. Ти вероятно си наясно, че всички планети и небесни тела (звезди) излъчват собствени вибрации в Космоса и по този начин ни влияят. Луната, която е най-близо до нас управлява приливите и отливите, иначе казано тя има силата да помести тонове вода. Що се отнася до хората, водата в човешкия организъм е 72%, значи за Луната изобщо няма проблем да влияе върху всеки един от нас. Естествено не само хората сме подвластни на Лунната енергия. Всички живи същества, населяващи планетата Земя се влияят от Луната, независимо дали го осъзнават или не.

Учените и до днес изследват нейното влияние върху растителния и животинския свят, върху приливите и отливите, върху емоциите, зачеването, раждането, месечните цикли, биоритмите, дори върху престъпността. Астролозите пък продължават да откриват все нови и все нови сложни влияния на Луната в ежедневието и въобще в живота на хората.

ЛУНАТА е символ на душата и подсъзнанието. Управлява ОСНОВНО (ще изредя само онези, които касаят повдигнатата тема) ДОМ, СЕМЕЙСТВО, РОД, РОДИНА, МАЙКА, ЗАЧЕВАНЕ, ИЗНОСВАНЕ, РАЖДАНЕ, ДЕЦА, МАТЕРИАЛНИ ПРИТЕЖАНИЯ, ГИНЕКОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ, евентуално ОНКОЛОГИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ. И ВТОРОСТЕПЕННО – ХРАНОСМИЛАТЕЛЕН ТРАКТ и ПО-ГОЛЯМА СЕСТРА (за хората, които имат такава).

НЕФУНКЦИОНАЛНАТА ЛУНА със сигурност ще влияе на някои от тези негативно. На едно, на 2, на 3, при някои хора – на всичките тези позиции. Ще даде спънки, пречки, ограничения. Възможно е причината да се корени в кармата на рода, което няма да изследвам в момента. Възможно е и да е съзнателен избор на твоята душа, още преди прераждането. Целта – трудности. Защо? Ами без тях – израстване няма! Всички проблеми са нещо като необходимо зло, което всъщност дава възможности. В японския език например за думите „криза” и „възможност” се ползва един и същи йероглиф. Хората, които преминават през най-жестоките житейски изпитания са всъщност хората, които успяват да трансформират в най-висока степен себе си!

НЕФУНКЦИОНАЛНАТА ЛУНА в дамска тема е точно такъв сигнификатор. Тя ще ти даде затруднения в някои от областите, които изписах с главни букви горе. Но тя със сигурност ще ти даде и възможности за кардинална трансформация, благодарение на точно тези затруднения.

Повече подробности не е необходимо да знаеш. Обаче ще ти е полезно да знаеш как да се справиш с нея. Ще ти напиша начините за това. Доколко ще успееш, аз не бих могла да кажа. Трябва да си последователна и упорита, както и да постоянстваш. Едва тогава нещата ще си дойдат по местата.

КАКВО Е ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО ДА СЕ НАПРАВИ ?

СМЯНА НА МЕСТОЖИТЕЛСТВОТО

СМЯНА НА ИМЕТО

ЗАНИМАНИЯ С БЛАГОТВОРИТЕЛНИ ДЕЙНОСТИ

Относно първите 2 – няма смисъл да коментираме. Колкото до третото – изобщо не е задължително да даряваш материални блага. Можеш просто да дариш част от времето си. Като доброволец да се включиш към някаква кауза.

ПО-ДОЛУ ЩЕ ТИ НАПИША КАУЗИТЕ, КОИТО СЕ ПРЕПОРЪЧВАТ ПРИ НЕФУНКЦИОНАЛНА ЛУНА.

Само преди това да вметна : НИКОГА НЕ СЕ ОПЛАКВАЙ!

„КОГАТО СЕ ОПЛАКВАШ ПРЕВРЪЩАШ СЕБЕ СИ В ЖЕРТВА. ИЛИ НАПУСНИ СИТУАЦИЯТА, ИЛИ Я ПРОМЕНИ, ИЛИ Я ПРИЕМИ. ВСИЧКО ДРУГО Е БЕЗУМИЕ.”

Екхарт Толле

И вече ето някои останали ПРЕПОРЪКИ за справяне с НЕФУНКЦИОНАЛНАТА ЛУНА.. Естествено, необходимо е да се изготвят специално за теб и според твоя хороскоп. Но следващите могат да бъдат валидни за всички хора.

ЗАБРАНЕНИ ЦВЕТОВЕ

Ако обичаш да носиш тези цветове, малко не зная…..но е препоръчително да ги избягваш. Те са КАФЯВО, СИВО и БЯЛО.

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ ЗА НОСЕНЕ ЦВЕТОВЕ

ЖЪЛТ и ЗЛАТИСТ във всичките им нюанси. Тези са благоприятстващи здравето и любовта.

ТУРСКО СИНЬО – за реализация на материални желания.

ЧЕРВЕНО – за укрепване на позициите в работата.

ЗЕЛЕНО – за професионален успех.

ЧЕРНО – при обща слабост, ревматоидни проблеми или безпокойства.

ОРАНЖЕВО – за подкрепа по духовния ти път.

Всички слънчеви цветове подобряват по правило отношенията с бащата (Слънцето представлява бащата в хороскопа). Само че това е важно повече за мъжете, за жените е важна връзката с майката.

МОГАТ ДА БЪДАТ ПРЕПОРЪЧАНИ ЗА НОСЕНЕ СКЪПОЦЕННИ ИЛИ ПОЛУСКЪПОЦЕННИ КАМЪНИ, НО ТАМ ТРЯБВА ДА има кой да ти подари камък с много любов, за да започне да действа в момента. Ако си го купиш сама, ще започне да работи след няколко години, а тогава може да си на съвсем друга вълна. Това е твърде лично, но ако решиш, че ще носиш камъни, ще ги определим. Между другото, наследените камъни също действат, с изключение на перли. Ако има нещо останало от майка, леля, баба, също може да обсъдим.

МНОГО Е ВАЖНО ХРАНАТА ТИ ДА Е ПРЕДИМНО ВЕГЕТАРИАНСКА при НЕФУНКЦИОНАЛНА ЛУНА.

КАУЗИ :

За това стана реч по-горе, благотворително да вършиш някаква работа. Може като доброволец, но може и просто ей-така на добра воля да помагаш на хора, които имат нужда.

ХУБАВО Е ДА СЕ ВЪРШИ РАБОТАТА В ПОНЕДЕЛНИК, ако е възможно, разбира се!

Тъй като Луната отразява женската и майчината енергия, то ако твоята майка е близо до теб, грижи се за нея. Ако, обаче не е, то може да се огледаш за някоя възрастна жена, която живее в съседство и да правиш нещо за нея – да й разхождаш кучето (в понеделник), да й пазаруваш нещо от магазина (в понеделник) или друго, от което тя има нужда. Ако нямаш такава съседка, можеш да намериш някое приятно бабе в някой старчески дом и да му правиш компания в понеделник. Повтарям ти – понеделник, ако ти е възможно в този ден.

Това се нарича ЦЕЛЕНАСОЧЕНО ЖИВО СЪЧУВСТВИЕ.

ДРУГО нещо, което би работило за теб е да подаряваш КАФЯВИ ПРЕДМЕТИ. Ето, дадох ти идея да не се чудиш какво за рождени дни да купуваш. Може и без повод да подаряваш, важното е да са кафяви.

КАКТО и – да ХРАНИШ ПТИЦИ.

Трябва да се прави абсолютно осъзнато и напълно доброволно.

ДОБРОВОЛЕЦ ако решиш вече, тогава трябва посоката да е някаква неправителствена организация за БОРБА С РАКА или за ЗАЩИТА НА ОКОЛНАТА СРЕДА.

ИМА И МАНТРИ, ТЕ СА НА САНСКРИТ И Е ДОСТА АНГАЖИРАЩО – трябва да се повтарят по 108 пъти всяка сутрин. Това ако проявиш интерес, също ще обсъдим.

Но дори и само цветовете да съблюдаваш, предимно вегетарианската храна, плюс целенасочено живо съчувствие, пак е достатъчно като начало за да започне да се променя живота ти към по-добро. Няма да е фокус-мокус, време иска и да си последователна. Но след като тези правила са изписани на санскрит, значи в хилядите години са доказали, че работят. В противен случай нямаше да оцелеят до сега и нямаше да има цели школи за преподаването и разпространението им.

ТОВА Е.

19. 02. 2016   РУСЕ

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *