зодия Дева

Вие сте във връзка/брак с Дева? Чудесно!

Само че, напоследък ви е писнало от ужасните й забележки.
От напомнянето как всяка вещ си има място, ама не само място – тя трябва да стои под определен ъгъл дори!
От гадните погледи върху вас, ако случайно се капнете докато се храните. От това, че измитите чинии не са подредени като аптекарски шишета.
От това, че в магазина спирате поглед навсякъде, а не само върху стоките в промоция. От това, че всяко нещо, което си купите е „твърде скъпо” и няма нужда да прахосвате пари!
От това, че дрехите в гардероба не са сгънати и подредени по конец.
От това, че кошът с пране е пълен и отдавна е трябвало да се завърти пералнята.
От това, че сте излезли от дома, без да сте оправили леглото.
От това, че капакът на тоалетната чиния не стои винаги смъкнат, или обратното – винаги вдигнат.
От това, че колата е пак неизмита, прозорците – непочистени, а по мебелите има прашинки /нямам предвид момента, в който всичко е потънало в прах и човек може да постави подпис/.
Да, досадно си е да ти правят тъпи забележки. Девата може да се самообрече на самота, точно ей заради тази си дребнавост.

Имайте предвид, че каквото и да кажете и/или направите, милата ви Дева винаги, ама винаги ще намери кусури. Тя има адски набито око и вижда детайлите от раз. По-скоро – дефектите. И се започва……
Просто Девата е влюбена в критиката. Можете да я обърнете в градивна!

Все пак, вие сте своего рода късметлии, защото някога Девата е харесала вас, което означава, че сте били огледани „под микроскоп”, издържали сте достатъчно тестове и сте били избрани.
Когато търси подходящият партньор, Девата вдига летвата максимално високо.
И естествено е малко да са хората, можещи да я прескочат.

При необвързаната Дева има същият момент. Тя оглежда внимателно от всички посоки. Прави бърз анализ и веднага намира нещо генерално, което никак, ама никак няма как да заобиколи.
Казва си „Да, тази/този пак не става” и продължава напред. Проблемът е, че същият сценарий се разиграва и в следващият случай.

Неслучайно Девата е точно знакът, който оглавява класацията по ергенство в зодиака.

Ако все пак, Девата реши да дари сърцето си на някого, то бас държа, че там виси етикетче с цена. Това често за нея представлява любовта – всичко, всичко е пресметнато до последната стотинка!
Тя от рано е видяла и прозряла ползите за себе си и ще гледа винаги да вземе повече, отколкото ще е готова да даде.

Тук е хубаво да разделя Девите на мъже и на жени. Ако те са от така нареченият нежен пол, то някак си е повече естествено да бъдат срамежливи, искащи, стеснителни и вземащи. Както и качеството щедрост да им липсва. Все пак, Девата си е девойка, девица, невинно и чисто създание!
Ако, обаче, са мъже – ей, тогава става драма, а и драмата – голяма! Жените като правило избягват всеки мъж, който си е стиснат по природа и който винаги брои дори и жълтите стотинки.

Тест за Дева. Искайте да ви развали 20 или 50 стотинки и ще видите, че истинската Дева винаги ще носи в портмонето си по 5, по 2 и по 1 !!!!!

Ако в някой слънчев ден, обаче, „лампичката светне” във вашата глава и вие осъзнаете, че сте били използвани драстично, ако ви е вече преко сили, ако наистина усещате, че е време да „пуснете” Девата, то ето, дошъл е моментът за сбогуване с нея.
Как да стане? Вижте следващите редове.

Девата трудно понася хора-бохеми. Водете я там, където се вихри хазарт и където се харчат нахалост пари.

Обвинявайте я винаги за нейният свръхперфекционизъм – все пак в природата има толкова много красиви и съвсем неперфектни неща!

Когато сте се разбрали да се срещнете някъде и за нещо, Девата ще се изнерви, ако закъснеете! А какво ли ще е, ако ви стане система?

Друго, дразнещо Девата са неспазени обещания.

Както и безпорядъка, така че не се старайте педантично да подреждате всичко в къщи. Не искам да кажа да бъде непочистено и да е като след бомбардиравка, ноооо…..ясно ви е, щом живеете с Дева.

Обръщайте внимание на кичур коса, който е невчесан и стърчи, оглеждайте за липсващо копче, или нелъснати обувки, казвайте на вашата Дева тези неща с подходящият тон!

Колкото повече наблягате на това, че здравословното хранене е безвкусно и няма ползи от него, толкова повече ще ядосвате вашата Дева.

Друго (освен диетичното хранене), което Девата обожава е музика и най-вече струнни инструменти. Слушайте, обаче със слушалки. Ако все пак пуснете нещо да звучи, то нека е от стил, който точно вашата Дева трудно понася.

Отказвайте (по някаква измислена причина) да вземете Девата да пътува с вас извън града.

Възможно е вашата Дева-работохолик да си носи работа от офиса за довършване в къщи. Обвинявайте я, че така лишава семейството от истинското си присъствие.

Също и в това, че й липсва спонтанност.

Девата има способност да се губи в подробности и не вижда най-важното. Когато забива в детайли, не пропускайте да кажете : „в детайла е дявола, мило.”

Тъй като сега е времето на Девата, мога да ви дам съвет как да заявите желанието си да НЕ продължавате „общият път” с нея, но ще ви излезе малко по-солено. Тръгвам от истината, че тя е безкрайно практичен човек и разточителството хич, ама хич не й е по вкуса!
Можете да изберете нещо марково като подарък -тя със сигурност няма да го носи (може дори да го откаже и да го върнете в магазина, ако има опция).
Можете да резервирате маса в някой скъп, тузарски ресторант, което да е изненада. Така само ще разстроите Девата и ще помрачите празника й. Тя ще е подготвена за нещо кофти и тогава сервирайте идеята ви за раздяла.

По-евтиният вариант е да НЕ удостоите с внимание рождения ден на вашата Дева. Аз не съм подстрекател, но в рамките на следващите 30 дни имате уникалния шанс (само веднъж през тази година да направите точно това).

Ако пък обичате вашата Дева (макар и мрънкало), то можете да се заемете със задачата да я превъзпитате, като просто горните съвети обърнете наопаки.

Написах специално за Вас!

С обич,

КРЕЯ

Още за зодия Дева вижте ТУК

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *