Според кабалистите, характерът, както и съдбата на даден човек или предемет са мистично закодирани в неговото ИМЕ. С промяната на името, се променя и вибрацията. Гематрията декодира текстовете, като превръща буквите в числа. Питагорейците първи дават този тип тълкувания. Юдаизмът, както и Християнството правят допълнения и така се ражда НОМЕРОЛОГИЯТА.

Тук валидни за българската азбука мога да дам 2 таблици. Също така 2 и за латинската. Защо ни е латинската ли? Ами, година и половина след като човек живее в чужбина започва да усвоява и да попада под вибрацията на името, изписано по другия начин на личната му карта. Особено и ако в държавата, в която пребивава, латиницата се използва като официална азбука.
За българската – първата си е познатата, елементарна. Буквите са подредени една след друга с числовите си, тоест нумерологични стойности от 1 до 9.

Номерология

Това, което аз съм приела за вярно, според моята учителка е така наречената таблица на Дънов, в която има следната особеност. Извадени встрани са 3 букви, които имат двуцифрени стойности. И това са буквите Й, К и Ф. Останалите 27 са подредени в 3 реда по 9. Съвсем естествено е, ако се изчисли едно и също име по двете таблици да даде различен резултат. Тази таблица изглежда така:

Номерология букви

Колкото до латинската азбука, там също давам 2 таблици. Първата стандартна, която изглежда така:

таблица номерология

И втората – на Калиостро.
Ето малко инфо за онези, на които звучи непознат или са забравили за него. Един от водещите магьосници на Франция. Става популярен със способностите си да познава печелившите числа от кралската лотария. Забърква се по-късно в грабежа на диамантената огърлица на Мария-Антоанета, изпада в немилост и свършва живота си на улицата. Този необикновен човек, който от любимец на висшето общество, се превръща в несретник, това е КАЛИОСТРО. Превратностите на съдбата в ход!
Неговата система е базирана на съответствията между латинската и староеврейската азбуки. Както се вижда, липсват букви с числова стойност 9, защото тези еврейски букви нямат латински съответстващи. Общо взето, според мен, неприложима в наши дни, но е хубаво да се знае, че и такъв дзвер има 🙂

Астрология и номерология

КРЕЯ

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *