Крея в Русенска библиотека

Първа лекция в Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе

В днешото ни забързано ежедневие често се случва да не обръщаме внимание на най-важните неща. А, именно – да не късаме връзката с душата, с духа. Технологичната ера ни дава много възможности да четем от таблети, от телефони, да инсталираме приложения, книги в електронен вариант и така лесно да имаме достъп до всякаква информация. Да, удобно е, обаче, замисляли ли сте се, дали така достигате до вярната информация? Интернет пространството гъмжи от какво ли не, но там има и страшно много информационен боклук. Как да стигнем до правилните за нас неща?

Бързам веднага да ви кажа, че проверената, истинската информация ще намерите гарантирано в библиотеката!

Да, в бъдеще всичкият наличен библиотечен фонд ще се качи в интернет. Нооооо, не забравяйте, че има някои неща, които са вечни! Книгите, истинските книги, разпечатани върху хартия никога, ама никога няма да изчезнат. Ще бъдат по-малко, отколкото са били някога, но ще ги има. Колкото по-стари са, толкова по-ценни ще бъдат.

Хора, които предпочитат да четат реална книга също винаги ще има.

След изнесената първа моя лекция /да напомня само, че ще бъдат 3/ в Регионалната библиотека „Любен Каравелов“ – Русе, реших да кача записа в канала ми в YouTube, за да могат и хората, които не са присъствали на живо да го видят.

Следващите 2 ще са на датите 21 февруари 2018 /тема: Астрология и здраве/ и 15 март 2018 /тема: Камъни и здраве/.

Друга интересна новина е, че тази година Русенската регионална бибилиотека навършва 130 години от основаването й. По този повод започвам списването на ежемесечна рубрика в сайта на библиотеката – ето тук. Съвместно ще насочваме вниманието на читателите към определени автори, като ще вървим по зодиака.

И на финал, нека ви кажа, че всъщност достоверната информация ще намерите гарантирано в библиотеката!
С любов към всички, които обичат живите книги,

КРЕЯ

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *