Вашият Път в живота, според нумерологията можете да изчислите по следният начин:

Съберете цифрите на деня, месеца и годината, в която сте родени и редуцирайте до просто число. Пример: човек, роден на 25 септември 1978 г., носи общ сбор 41, което редуцирано е 5. Тоест, въпросният човек е с път в живота петица и трябва да чете 5. Числото 5 в нумерологията отговаря на планетата Меркурий в астрологията.

 

Нумерология за число едно

Числото 1 в учението нумерология отговаря на Слънцето в астрологията. Eдиницата е мъжкото начало. Числото на водачът, отецът, бащата, АЗ

 

Лидерските качества и егоцентризмът са силно изявени при всички единици. Заложено им е да могат да се справят с изключително сложни житейски ситуации, ползвайки способността си да бъдат инициативни, амбициозни и самостоятелни. Имат невероятен организаторски талант и доста успешно се справят с властта. Това са им наследствата от минали животи, според нумерологията.

В този им живот, обаче, задължително ще има област в която няма да могат да се изявят като доминираща личност. И с това предизвикателство ще трябва да се справят. Душата е поела ангажимент сега да бъде подложена под някаква определена форма на диктат, неуважение, подценяване. Което за една единица си е лична обида, в голяма доза при това. Нека напомня, че се обижда егото, душата – никога !

Само че, нищо не идва случайно на този свят. Обстоятелствата, които ще се сложат в този ред, естествено ще са извън обсега на техния контрол. Тъй като, благодарение на тях, те ще трябва да усвоят

един основен за тях кармичен урок, а именно: ДА СЕ НАУЧАТ ДА ИГРАЯТ И ВТОРОСТЕПЕННА РОЛЯ.

Твърде вероятно е с този урок единицата да се е сблъскала още в ранната си детска възраст. В смисъл, да е имала прекалено строг и авторитарен родител например. Ако това не е било така, то със сигурност в семейството, което е създала или тепърва ще създаде ще се срещне с агресивен брачен партньор. Или такъв, който не я цени и уважава , който пренебрегва всички нейни желания. Който се стреми на всяка цена да я държи под контрол или пък да й налага начин на поведение, който я обезличава съвсем. Общо взето, човек, който носи диктаторски модел на взаимоотношения. При положение, че не е засегната в семейството, то със сигурност в работата ще й се налага не рядко да търпи унижения и предателства от колеги или шефове. Докато не се научи, че не на всяка цена има запазена главна роля. А и в интерес на истината, хубаво е да се знае, че винаги по-трудните са второстепенните роли. Вземам като пример Оскарите за поддържаща роля – кратко екранно присъствие, но блестящо и запомнящо се!

Нумерология за число две

Числото 2 в учението нумерология отговаря на Луната в астрологията. Двойката е числото, символ на жената

 

Също на промените, цикличността и колебанията. Самата Луна е такава – цяла на пълнолуние, сърповидна когато расте или намалява, а при новолуние – тотално може да изчезне.

Нумерологията учи, че качествата, с които идват двойките на тоя свят са предимно променливост и колебания. Грижовност и привързаност, умение да се сработват в екип. Лошо няма – всички хубави неща на тоя свят, които са хармонични и носят послание, винаги са резултат от работата на екип. Е, знаем – „сама птичка пролет не прави”!

Но нека се върна на двойката като път в живота. Освен да са екипен тип, двойките са дарени и още със склонност да бъдат възприемчиви, предпазливи в начинанията си и винаги да търсят сигурност. Независимо дали идва реч за финансова или емоционална стабилност. Също да избягват безсмислените конфронтации, както и да бъдат пестеливи в разходване на наличният си потенциал.

В настоящото им прераждане за двойките ще има моменти, в които ще се налага да проявяват инициатива, да се научат да рискуват, да бъдат водеща фигура, както и да разчитат предимно на себе си. По простата причина, че един от основните им кармични уроци е свързан с това, ДА СЕ НАУЧАТ ДА ПОЕМАТ ИНИЦИАТИВАТА В СВОИ РЪЦЕ.

 

Нумерология за число три

Числото 3 в учението нумерология отговаря на планетата Юпитер в астрологията. Тя е най-голямата планета и най-големият добротворец в Слънчевата система

 

Символ е на късмета и преуспяването, владее религията и поради тази причина тройките са хора, закриляни от Светата Троица.

Нумерологията учи, че наследството, което носят тройките у себе си от минали животи е открито и оптимистично отношение към света и околните. Щедри и жизнерадостни натури. Широко скроени и дарени с изобилие от способности. Като дялан камък, където и да го сложиш, все пасва!

Възможно е някои от талантите им да са свързани с изкуствата и понеже има една такава поговорка, дето „музикант къща не храни”, то логично е да са някак не особено отговорни. Да имат силно развито чувство за хумор и около тях винаги, всеки ден да е купон. Авантюристичната натура е запазена марка на тройката. Както и доверчивостта.

В настоящият им живот със сигурност ще има моменти, в които ще се наложи да застанат лице в лице с ограничаващи свободолюбивия им дух обстоятелства. Като например неразбиране от страна на най-близките им хора. Или неподкрепяща възможностите родна среда. Ранна загуба на родител или пък продължителни периоди на материални ограничения. Чести и принудителни премествания, отсъствие на собствен дом. Липса на деца или пък ако ги има, то задължителни проблеми с тях. Поради прекалено либералният режим на отглеждане и възпитание.

Един от основните им кармични уроци в този живот: ДА СЕ НАУЧАТ ДА БЪДАТ ГРАДИВНИ И ПОСЛЕДОВАТЕЛНИ.

 

Нумерология за число четири

Числото 4 в учението нумерология отговаря на планетата Уран в астрологията. А пък Уран между другото управлява астрологията

 

Обикновено тези са стабилни и надеждни хора. Четворката винаги означава кариера. Само че има следната подробност – след натрупани необходими познания и опитности. Тоест, след една определена възраст. Задължително преломната такава е Христовата, но ако трябва да съм откровена – едва след навършване 40-те на четворките им се отваря широоооко поле за изява и доказване. „Сорок лет – жизнь только начинаеться!” – казват руснаците, а Русия е под знака Водолей, тоест Уран, тоест – четворка!

Нумерологията учи, че това, което четворките носят като наследство от минали животи е безупречно трудолюбие и организираност. Способност да излизат и от най-сложният житейски лабиринт. Ама то всъщност и по правило, те винаги вървят по възможно най-трънливите и обиколни пътища. Не за друго, ами защото по магистралата им е еднообразно и скучно. Склонни са да създават сигурност за себе си и околните. Действията, мислите и постъпките им са целенасочени и последователни. Дарени са със силно изразено чувство за дълг.

Много често четворките са по пътищата (нали превозните средства имат по четири колелета обикновено), вечно търсещи и бунтари по природа, неоценяващи това, което им е дадено. Абсолютни максималисти. Хубаво е да се научат да се доверяват на живота и да приемат с радост, това което той им предоставя.

И сега нещо не особено приятно, но факт! В продължение на целия им жизнен път ще има моменти, къде по-продължителни, къде по-кратки, в които на четворките ще се налага да живеят в нестабилна среда. Или нестабилна семейна или нестабилна работна. Ще трябва неведнъж да зарязват сигурното. Да прескачат в неизвестността и да приемат една неочаквана промяна в начина си на живот. Да живеят под стрес понякога, да боледуват. Самият Уран управлява точно това – внезапните обрати, независимо дали в посока добро или зло, винаги изненадващо внезапни обаче !

Един от основните им кармични уроци: ДА СЕ НАУЧАТ ДА ПОЕМАТ РИСКОВЕ.

 

Нумерология за число пет

 

Числото 5 в учението нумерология отговаря на планетата Меркурий в астрологията. Може би е излишно да казвам, че в митологията Меркурий е богът на търговците, но и на мошениците и крадците

 

Металът на Меркурий е живак, тоест петиците идва да са изключително подвижни, какъвто е живакът и доста гъвкави, което е характерно за търговците. Както и невероятно интелигентни.

Нумерологията учи, че наследството от минали животи на петиците е свързано с динамика, движение, неспокоен дух и непостоянство. Обичат промените и пътищата, те им носят своеобразен енергиен заряд. Да се скитат по света и у нас е добре дошло за тях. Да са винаги със стегнати куфари за път и с шапка на главата. Свързват живота си с много хора, защото по природа са комуникативен тип. Имат силно развит усет за новото и различното, мозъкът им бъка от всякакви идеи, но понякога им куца реализацията. Затова петиците са предимно консултанти.

В настоящият им живот, обаче, за да се чувстват щастливи и пълноценни е необходимо да създадат стабилни основи в определена житейска област и съответно там да вложат целият си енергиен потенциал. Възможно е посоката да е семейната среда, възможно децата. И най-често – професията или онова поприще, което съответства с най-пълна сила на техните интереси.

Един от основните им кармични уроци: ДА СЕ НАУЧАТ ДА СЕ ЗАДЪЛБОЧАВАТ И ДА ДОВЪРШВАТ ЗАПОЧНАТОТО ДО КРАЙ.

 

Нумерология за число шест

 

Числото 6 в учението нумерология отговаря на планетата Венера в астрологията, която е малкият добротворец в Слънчевата система. Едва ли има човек, който да не знае, че тя е планетата на любовта! Както и на удоволствията

 

Нумерологията учи, че шестиците носят от минали прераждания умение да са дипломатични, вежливи, учтиви, толерантни, тактични. Умеят да поемат отговорност за другите. Отзивчиви са и имат “око” за красиви и изящни неща. Ценят хармонията наоколо, независимо под каква форма е тя – хармонични цветове, хармонични звуци или хармонични отношения. Мразят хора груби, недодялани и с лоши маниери. Уважават възпитанието и етикецията. Партньорствата са изключително важни за тях. Ако нямат искрен и предан партньор до себе си, е възможно да се чувстват като незавършени личности.

В настоящият им живот, наред с възможностите да изявят артистичната си и обичлива природа, те ще трябва да се научат да приемат разделите с хората които обичат от сърце. Като нещо естествено, такова, каквото е дишането например.

Защото един от основните им кармични уроци в живота е: ДА СЕ НАУЧАТ ДА ПРИЕМАТ И ПРЕОДОЛЯВАТ НЕСИГУРНОСТТА В ПАРТНЬОРСТВАТА.

 

Нумерология за число седем

 

Числото 7 в учението нумерология отговаря на планетата Нептун в астрологията, най-мистичната планета. Излишно може би ще е да кажа, че 7 е Божественото число

 

Нумерологията учи, че в минали животи седмиците са живели най-вероятно в уединение, развили са духовния си потенциал, интуицията и въображението си. Научили са се да вникват в душите на хората и да разбират техните потребности. Научили са се “да виждат невидимото”. С лекота могат да излизат “сухи от водата”. Винаги усещат посоката, в която е изходът от най-заплетената ситуация. И при това, разчитат предимно на себе си. Нещо като сам юнак на коня!

В настоящото прераждане се очаква от тях да напреднат изключително много в определена област от живота. В някаква дейност, при осъществяването на която задължително ще се наложи да решават много казуси. Както и твърде много материални проблеми. От тях се изисква обаче и да са повече отворени към другите, повече общителни и по – комуникативни. Повече сърдечни и достъпни. Да бъдат сами, но не и самотни !

Един от основните им кармични уроци: ДА СЕ НАУЧАТ НА КОМУНИКАЦИЯ И   СЪТРУДНИЧЕСТВО.

 

Нумерология за число осем

Числото 8 в учението нумерология отговаря на планетата Сатурн в астрологията. Той управлява най-твърдите неща на тоя свят

 

Камъните, скалите, гранита, диаманта, закона, желязната дисциплина. Сатурн е носител и изпълнител на съдбата. Така че, с този път в живота осмиците изобщо да не си въобразяват, че ще им е леко. Ще се изисква от тях да приемат несъвършенствата на физическото тяло например, или пък не особено благоприятни материални условия на живот. Периодите на ограничения, зависимост или безпомощност в годините, обаче, ще бъдат естествено не случайни. Като правило няма нищо случайно на тоя свят! Те са им необходими по причина, че така ще формират още по-голяма сила и устойчивост и твърдост на характера.

Нумерологията учи, че осмиците от миналите си животи носят много практични способности, предприемчивост и склонност да планират с години напред. Както и да обичат властта, да управляват с желязна ръка, но и да налагат диктатура.

Необходимо е да разширяват мирогледа си в този си живот. И да не признават никакви, ама никакви ограничения. Да изучат законите за движението на парите. Както и начините за напредване в професията, която за осмиците винаги е кариера. Дарени са с желание за осъществяване на амбициите, така че, нека да следват дръзките си мечти! Ползвайки трезво мислене, реализъм, кураж и чувство за справедливост могат да постигнат добра стабилност в живота.

Един от основните им кармични уроци е ДА СЕ НАУЧАТ ДА НЕ ЗЛОУПОТРЕБЯВАТ СЪС СИЛАТА СИ И С ВЛАСТТА, КОЯТО ПАРИТЕ ИМ ДАВАТ.

Нумерология за число девет

 

Числото 9 в учението нумерология отговаря на планетата Марс в астрологията. В митологията, Марс е богът на войната

 

Тоест, от деветките се очаква да са смели, борбени, войнствено настроени и никога и за нищо на света да не си оставят магарето в калта!

Нумерологията учи, че деветките от минали прераждания са се научили на саможертва, на лоялност към кауза или хора. Но и на победа на всяка цена, дори и с цената на кръвопролития. Често не са оценявали своите и чужди ресурси и са ги пропилявали. Разделяли са се много пъти в живота си с това, което са имали, независимо дали е било под формата на вещи или хора.

За сметка на това, в настоящият си живот, деветките са длъжни да организират нещата така, че да не принадлежат на себе си, а на света! Да се отдадат на грижа за всички и за всичко. Ще трябва да се научат да са съзидателни, да бъдат отговорни не само към себе си, но и към роднините, приятелите. Дори няма да е пресилено ако кажа – отговорност и грижа за човечеството. Ще са длъжни правилно да определят посоката, в която да насочат кардинално усилията и енергията си, да ценят живота на близките си, също и на чуждите хора, да съграждат и да съхраняват. Непрекъснато да учат и да се раздават. Да изградят добър свой вътрешен център и да спрат да обвиняват другите за собствените си неудачи.

Един от основните им кармични уроци е: ДА СЕ НАУЧАТ ДА ЦЕНЯТ СТОЙНОСТТА НА ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ.

Това е причината много деветки да са ангажирани в медицината и по-специално в хирургията и спешна помощ, където наистина се налага всекидневно да спасяват човешки животи в прекия смисъл.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *