Малко астрологична онкология

Позволявам си да вляза в тази тема, защото съм убедена, че връзката на астрологията със здравето е вековна.

Естествено, свалям шапка на съвременната медицина по причина, че ако не беше хирургията, сега нямаше да пиша тези редове.

Астроздраве

Фотограф: Емилиан Дечев       Модел: Калин Сърменов

И така, в интерес на истината нека кажа, че онкологичните изобщо не са модерни заболявания, а са били познати на човечеството и в древността. Зодиакалният знак Рак в астрологията се изписва в английския зодиак като CANCER, което означава болестта рак. За животното рак в същия този език има 2 други думи – LOBSTER и CRAB.

 

Колкото до рака, скъпа ми приятелко, то знай, че РАКОВАТА КЛЕТКА СЕ РАЗВИВА САМО В КИСЕЛА СРЕДА!

Разболяваме се, защото се вкиселяваме и умираме, защото се вкиселяваме. Най-разпространеното в наше време заболяване, което е вече едва ли не като епидемия в резултат на стреса и неправилното хранене, е рак.

Тоест, ако поддържаш РН на твоя организъм неутрално, раковите клетки НЯМАТ ШАНС!

И следва ти да питаш как?

Начините са два:

ЕДНО – НИКАКЪВ СТРЕС! Стресът изчерпва много калций, а този елемент отговаря за неутрализирането на РН в организма. Тоест, наличен стрес = вкиселяване!
ДВЕ – СПЕЦИАЛЕН НАЧИН НА ХРАНЕНЕ.

Консумация на предимно алкалообразуващи храни (хубаво е да провериш кои храни вкиселяват). Избягване на всичко, което „храни” рака, а именно – продукти, които образуват много слуз, както и захар с производните й.
Ако имаш навик кафе с цигара на гладно – забрави!
И – натурална храна, без консерванти!

Още Хипократ, бащата на медицината е казал : „Храната да ви е лекарство и лекарството – храна!”

Да се разберем, обаче, не онази купена от хипермаркета, хипермаркети е нямало тогава! Ясно ти е накъде бия, нали?

Познавам хора, които успешно пребориха рака, спазват въпросната алкална диета и поддържат нормално РН. Радват се на живота, промениха изцяло начина си на мислене и ценностната си система и вече дори и мисъл нямат да умират скоро!

Виж, относно стреса – там вече е въпрос на личен избор като как точно иска човек да живее. Дали ще живее под постоянен страх от неизвестното, или ще избере да се доверява на живота. Дали ще подхранва Егото си с пари, власт, високи постове, заплати или не. Дали ще живее агресивно, ще гони срокове, норми, обороти, левъли, проценти и т.н. или не.

За рака казват, че е БОЛЕСТТА НА ДУШАТА. Смяташ ли, че е случайно? Причината и корена е в обидчивостта.

ДУШАТА НИКОГА НЕ СЕ ОБИЖДА, ОБИЖДА СЕ САМО ЕГОТО.

Осъзнатите хора могат да работят по въпроса за корекция на егото или корекция на прага си на обидчивост. В комбинация с по-малко стресов начин на живот, както и консумация на предимно алкалообразуващи храни, има вече сериозни шансове да се избегне развитие на рак.

Малко повече подробности.

СПОРЕД ПСИХОЛОГИЯТА, знаеш, наследяват се определени семейни поведенчески модели. СПОРЕД МЕДИЦИНАТА пък, се унаследяват болести, за които докторите казват: „фамилно сте обременени”.

НИЕ, ОКУЛТИСТИТЕ, разглеждаме нещата така: ДНК = КЛЕТЪЧНА ПАМЕТ носи определената генетична информация и спомени за всичко, което се е случило. Носи данни от нашите прадеди, които наследяваме. От там нататък, ние, обаче, имаме силата да „препрограмираме” собственото си ДНК. За целта – трябва да сме осъзнати първо за причините.

Второ – да намерим начин, който включва работа в 3 плоскости:

– Нали човек е триединство от тяло, разум и душа!. Тоест, необходими са промени на определени мисловни модели, промени в начина ни на хранене, както и в душевните ни стремежи. И от там нататък следва най-трудното: РАБОТА, РАБОТА и пак РАБОТА! Да работиш целенасочено, последователно и упорито, за да „изгориш нацяло старата си версия”. Да промениш всичките си навици, както и да изключиш от обкръжението си хора, които те връщат „отново в стария ти коловоз”. В интерес на истината, от многото си бродения по света съм установила, че има хора, които изглеждат добре и се чувстват добре дори и на 70, 80, 90 години.

Разпитвала съм ги, за да разбера от къде идва.

И изводите, които съм направила за себе си, са точно тези. За да изглеждаш добре и да се чувстваш добре до 40 да речем е ген.
От там нататък от 40 до 50, за да го постигнеш, е вече работа, а след 60 е ДЕНОНОЩНА РАБОТА!
Има правила и аз няма да откривам топлата вода. Хората са ги знаели и са ги спазвали във времената, когато дори е нямало папируси.

Представи си, колко повече усилия са полагали, за да ги запаметят. Предавали са ги от уста на уста, но са ги знаели и са ги прилагали.

А в наши дни, когато всичко можеш да намериш в Гугъл, ние сме „прекалено заети” с други неща. С правенето на пари, с бързането (за къде ли, може би за гробищата?!), с това да доказваме колко сме влиятелни, или с това да спънем някой, който е успял да стигне по-далеч от нас.
Та, така, след като клетъчната памет вече носи по-сериозни отпечатъци, определено ще ти бъде и по-трудно да я промениш.

НО Е ВЪЗМОЖНО! А масово всички какво правят за целта – пият хапчета. (Нищо лично към заетите в химико-фармацевтичната индустрия, докторите и аптекарите)

Не, миличка, този е лесният път, но не правилният!

Трябва да си наясно с причината – в 3-те плана (тяло, разум и душа) и да се стремиш да изкорениш нея. Оттам нататък твоят организъм е супер интелигентна машина, която, повярвай ми, ще се справи сама!

Когато ликвидираш причината, ликвидираш и последствията. Когато причината идва от предците, наистина е трудно, защото това прилича на задръстен канал. Колкото повече поколения, толкова по-задръстен и ще ти трябва по-силен препарат за да получиш желания ефект.

Разбирай – много повече работа от твоя страна! Е, тогава можеш да включиш и някои хапчета.

Има случаи, в които да речем обезболяващите са задължителни, защото изобщо не е героизъм да издържаш болката. Само че не бива за най-дребните неща веднага да посягаш към хапчето. Имаш ли представа колко хора по света умират ежегодно поради перфорация на язва в резултат на прекомерна употреба на аналгетици?

И понеже така или иначе вече се отклоних от чисто онкологичата тематика, ще ти дам и следващ пример:

Възможно е бебе да се роди астматик. Съгласи се, че това е извън всякаква логика – новороденото вече да е болно. Само че се раждат и с порок на сърцето и с какво ли още не. Понеже белите дробове са тъгата и скръбта, то въпросното бебе-астматик е наследник на предци, които поколения наред са скърбили и тъгували по най-различни причини. Тоест, неотработената тъга води в крайна сметка до там.

Клетъчната памет носи тази тъга и на физическо ниво тя слиза като белодробен проблем.

Или пък да речем нетърпеливите. В комбинация с дехидратация на организма, те вдигат кръвно. Познаваш такива хора, огледай се наоколо, те не са един или двама. Аз пък познавам други, които никога и за никъде не бързат и интересно – винаги са точно навреме! Как става тоя фокус, а?

Но да се върна на нетърпеливковците и бързаците, „седмачета родени” дето им викат. Нервничат и казват: „ами, бързам, орисия!” Не, миличка, не орисия, а ДНК програма, КЛЕТЪЧНА ПАМЕТ наследена от предците в рода.

И ако това е човек на средна възраст, значи от родител взел и на дете предал. След време, ако и детето живее все така инфарктно, какво друго да очаква – пак хипертония. Следваща грешка – всички го вземат за наследствено и – край на мача! Ама при това положение и Господ няма как да помогне! Умът приема тази програма и създава такава памет на клетката. Оттам нататък организмът като цяло следва програмата, която му е подадена от командния пункт – мозъка. Значи следва какво? Преинсталация на софтуера с по-нова версия, upgrade!

Описах ти го по-напред. Генерална промяна в начина на мислене. Последваща смяна в начина на хранене, нови поведенчески модели, нови навици, нови душевни стремежи и особено важно – нова среда от хора около теб, които възприемат „подобрената ти версия”! Не успееш ли да осигуриш последното – майната им на всичките останали.

Във връзка с всичко, написано до тук, ще цитирам известния американски клетъчен биолог БРУС ЛИПТЪН, един от авторите, променили живота ми:

„Тъй като ние не сме безпомощни биохимични машини, да гълтаме хапче всеки път, когато сме психически или физически зле – не е решение. Лекарствата и операциите са мощни оръжия, когато не се злоупотребява с тях, но идеята, че само хапчето помага, е изцяло погрешна.
Всеки път, когато тялото поема някакво лекарство, за да бъде коригирана функцията А, неизбежно се потискат функции Б, В и Г. Не хормоните, влияещи на гените и невротрансмитерите контролират тялото и съзнанието ни: нашите убеждения управляват телата, умовете, а следователно и живота ни..“

Имайте малко вяра! И като казах ВЯРА!

В Битие пише:

„… Направени сме по образ и подобие на Бог и трябва да върнем Святия Дух обратно в уравнението, ако искаме да подобрим физическото и духовното си здраве. Предстои такава грандиозна промяна във възгледите на човечеството, каквато е била във времето, когато се е доказало че земята е не плоска, а кръгла.“

И на финал, нека ти кажа следното: ВНИМАВАЙ МНОГО С МИСЛИТЕ СИ!

ЗАЩОТО от мислите ни следват думите. Думите ни предопределят нашите действия, а действията ни се превръщат в навици.

Навиците формират характера, а както астрологията учи „характерът е съдба”!

И променяйки характера си към по-добро, променяме и съдбата си към по-добро! Общо взето, всички се раждаме, за да можем да работим върху своето личностно израстване и за да се научим да трансформираме:

Гнева си в Прошка!

Тревогите в Спокоен ум!

Тъгата в Смирение!

Жестокостта си в Любов!

И Страхът чрез волята в Мъдрост!

  1. Мария Савова

    Напълно съм съгласна с горенаписаното. ВЯРВАМ, ЧЕ НАШИТЕ МИСЛИ НИ РАЗБОЛЯВАТ И ПАК ТЕ МОГАТ ДА ДОНЕСАТ ИЗЦЕЛЕНИЕ И ОЗДРАВЯВАНЕ, АКО ГИ ТРАНСФОРМИРАМЕ. РАБОТЯ КАТО ПСИХОЛОГ И ОТ ПРАКРИКА ИМАМ НАБЛЮДЕНИЯ, ЧЕ ХОРАТА СА СКЛОННИ ДА ГОВОРЯТ В НЕГАТИВНА ФОРМА, ДОРИ И КОГАТО ИСКАТ ДА ИЗРАЗЯТ ПОЗИТИВНИ МИСЛИ.
    МИЛИ ХОРА, ТОВА, КОЕТО МИСЛИТЕ И КАЗВАТЕ, СЕ ПРЕВРЪЩА В УЗЕЩАНЕ И ПРЕЖИВЯВАНЕ И ВПОСЛЕДСТВИЕ
    ФОРМИРА ВАШАТА РЕАЛНОСТ… М

  2. Да, много е вярно и точно написаното. Факт, че неразумния живот е до време и казва СТОП! Или правиш радикална промяна или умираш – ти избираш! Обикновено това се случва на онези силните, можещите, всезнаещите, великите. Но…живота казва – хайде сега да се поспреш и да се осъзнаеш къде се намираш, какво направи, на къде си тръгнал. Пътя към гроба или пътя към живота ще поемеш. Хайде нали си силен и всичко можеш, а сега се пънеш, колко ти е трудно. Налага се и трябва да излезеш от зоната си на комфорт, защото толкова години неразумен живот и неприемане на на сигнали – дойде и твоето време!

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *