Астропсихология

Абсолютно всяка една връзка, скъпа ми приятелко, съответно съвместно съжителство/брак се подчинява на едни и същи правила. Ще ги нарека за по-лесно – СТЪПКИ. След първата стъпка, идва втора, после – трета. И преди всяка следваща, има определени препятствия, с които ще ти се наложи да се справиш, ако искаш въпреки всичко да вървиш напред Казвам ако искаш, но тук говорим за нещо, което се гради от двама. И така както всеки има своя принос, така трябва да знаеш, че ОТГОВОРНА ЗА ВРЪЗКАТА Е ВИНАГИ ЖЕНАТА ! Тоест – ТИ. Ти искаш ли да задържиш мъжа, ще го направиш. Но ако си готова да го пуснеш, тогава………

И така, да предположим, че харесваш някого. Хлътнала си. Имаш неговия телефон. Звъниш му днес, не вдига. Звъниш му утре пак, той пак не вдига. Получаваш sms от него, в който евтино ти обяснява колко много е зает и как ще намери време за контакт, обаче следващата седмица например. Естествено, забравя за това, a ти очакваш следващата седмица с нетърпение. После пак звъниш, той на тебе – не. Извод : няма нужда той от теб, по-добре не се натягай. Тоест,

ПЪРВА СТЪПКА – КОМУНИКАЦИЯ.
( инфо за астролози – трети дом в хороскопа )
Ако е нарушена комуникацията, просто остави. Колкото и да си запленена, ще пострадаш малко, но с времето ще мине. Една връзка спъва ли се още в началото – бъдеще няма! Това, което би могло да произтече е да бъдеш „леко поизползвана” и толкова. Ако си съгласна, твоя воля!
Добре е да се търсите взаимно, дори по-хубаво е той да е активната страна и да ти звъни по-често, отколкото ти на него.

ВТОРА СТЪПКА – HAVE FUN !
( пети дом в хороскопа, а предизвикателство между 3-ти и 5-ти естествено е четвърти )
Предполагаме, че всичко с комуникацията е о.к. като начало. Уговаряте се да отидете на кино и той успява да те кара да се смееш. Това е доста хубав знак. Продължавате да се виждате и идва един момент, в който ти искаш да го представиш на твоите родители, както и той теб на неговите. Обаче! РОДИТЕЛИТЕ са против и не одобряват връзката. Ето ти
ПРЕПЯТСТВИЕ.
( инфо за астролози – четвърти дом на хороскопа )
Причините могат да са най-различни, да речем вие сте от различни етноси и родителите ви не толерират това. Имате различно вероизповедание. Ти си разведена с дете, че и по-възрастна от него, а пък той- ерген. Ти си „момичето на тати”, който е богат, известен и влиятелен, а избраникът ти – бодигард с баща-ватман и майка-продавачка. Ти следваш право с амбицията един ден да станеш преуспяваща съдийка, а той е гумаджия. Или пък – майка ти настоява мъжът до теб да има задължително апартамент, а пък твоичкият няма никакъв имот.
Доста често в практиката съм срещала случаи, когато млади и влюбени хора се налага да се виждат скришом, или дори да се разделят, тъй като не могат да се справят точно с намесата на родителите си във връзката.
Познавам и такива, които отстояваха любовта и отношенията си години наред пред своите родители, които в крайна сметка капитулираха и приеха положението. Та нали кръвта – вода не става!
СЪВЕТ : Хубаво е да получиш благословията на родителите ви (както твоите, така и неговите), така ще имаш тяхната подкрепа, както и шанса връзката да процъфти.

ТРЕТА СТЪПКА – БРАК.
( инфо за астролози – седми дом в хороскопа )
Дали ще има подпис, или не, това в съвременния свят е вече без значение. За по-кратко, аз ще го наричам брак, въпреки че реално то може да бъде и само съвместно съжителство без сключен брак. Та, когато двама човека заживеят под един покрив, ей тогава излизат наяве всичките подводни камъни. Не случайно се казва „докато не изближете заедно едно кило сол под един покрив” не може да се съди ще останете ли двойка или не. Тук ПРЕПЯТСТВИЕТО мила моя, се явява под формата на БИТОВИЗМИ.
( инфо за астролози – шести дом, който е разположен между 5-ти и 7-ми )
Например, той да е разхвърлян, да си оставя дрехите и най-вече чорапите навсякъде. Да ти ползва четката за зъби. Да става нощем и да бърка в хладилника. Да не изхвърля боклука. Да мрази пазаруването. Да яде направо от тенджерата. Да хуква на момента към дома на мама, защото видиш ли нещо там се е повредило и той трябва да го ремонтира. Да работите на смени и реално да не се засичате в къщи.
А когато ДОЙДАТ НА БЯЛ СВЯТ И ДЕЦАТА – ТОГАВА ОЩЕ ПОВЕЧЕ БИТА ВЗЕМА ПРЕВЕС НАД ВЗАИМООТОШЕНИЯТА !
Така че, на този етап от връзката ще се наложи да се справяш с битовизмите в ежедневието. В никакъв случай не прави забележки и не вдигай скандали, ако нещо не ти е по вкуса Просто го научи, въведи ред в къщата. Рецептата е много проста, по думите на моята баба, която казваше : „Мъж и прасе – както го свикнеш от начало, така си отива!”
СЪВЕТ : Аз, обаче, като една по-съвременна жена смятам, че по-правилното е да го научиш как да си служите един на друг в бита и да си помагате.

Ако до тук си овладяла фронта, поздравления от мен! Понеже предстои най-трудното.
А именно да преминеш през
НАЙ-ГОЛЯМОТО ПРЕПЯТСТВИЕ, а именно :
ФАЛШ.
( инфо за астролози – осми дом на хороскопа )
Рано или късно, скъпа ми приятелко, идва ден в който разбираш, че отношенията сериозно са се изкривили. Виждаш, как улисана в ежедневието, работата, отглеждането и възпитанието на децата, забравяш да „подклаждаш пламъчето” помежду ви.
Има и друго – много често (понеже бракът е рикша), то има борба за надмощие кой да я тегли и кой да седне да се вози. Мъжът държи обикновено финансовата власт, и манипулира чрез парите, докато жената пък налага своя контрол чрез секса. И точно там, мен ако питаш е коренът на злото – точно от тази игра се пораждат фалшивите взаимоотношения.
В някои семейства парите са общи, но в някои – не. Правилното е жената да разпределя общите финанси. Та нали в крайна сметка бракът е институция, финансирана от мъжете, но управлявана от жените!
При положение, че си допуснала парите ви да бъдат „мои” и „твои”, то идва един момент, от който той започва все по-редовно и все по-редовно да излиза с приятели „на бира”. Ако пък работата му е свързана с пътувания и командировки, „случайно” негова колежка от женска солидарност ти съобщава, че той е 3 дни отпуск, а ти знаеш че е командирован. После се случват куп други неща и накрая разбираш, че всичко това са едни дъъъъълги опашати лъжи.
И ако до сега в брака ви е имало неща, които са били ваша обща тайна и не са били изнасяни извън дома ви, то сега има вече тайни между вас! И понеже ” като дойде лошо, то никога не е само, а винаги с компания!”, то тайните и лъжите се пренасят и в „банковия сектор”. Той започва да си заделя фонд „и аз съм човек”. Ти започваш да разбираш, че вместо парите да са общи и да се харчат за благото на дома и на децата, те отиват за луксозни тоалети и бижута на любовницата. Изневерите и ревността – това е следващия ход. Ти започваш да крещиш, за вдигаш скандали, да го следиш, да го ревнуваш. Откачаш!
От опит мога да ти кажа, че точно тук, понеже „ФАЛШ” включва в себе си още и ИЗНЕВЕРИ, РЕВНОСТ, ТАЙНИ, СЕКС, ЛЪЖИ, то голяма часто от връзките и браковете се разпадат. Да се справят с тези точно предизвикателства явно, за повечето хора се оказва „невъзможна мисия”.

ТИ, обаче си различна ! Ти обичаш своя човек и искаш да извървите всичкия път заедно с него докато смъртта ви раздели, както е според канона в католическата църква. Защото винаги са те впечатлявали кадри на възрастни, които се милват макар и с треперещи ръце! Които се държат здраво хванати един за друг докато вървят, защото така всеки има за опора другия!
В интерес на истината (сетих се като казах католиччески канон), че всъщност точно тази клетва, която влюбените повтарят след свещеника пред олтара е НЕ за всички младоженци, а само за онези от тях, които са намерили „своя човек”, „сродната си душа”. И аз познавам такива двойки, те просто не могат един без друг! Дупе и гащи! Ако се разделят дори и за кратко, непрекъснато се търсят. Някъде бях чула, че такива хора са нещо като 2 ангела с по едно крило и първо трябва да се прегърнат, за да полетят, иначе не могат.
И за преодоляването на този най-труден етап отново имам съвет. Написах цели десет идеи във вид на „рецепта за ремонт на отношенията”.

Ако си била достатъчно мъдра и ако си МУ ПРОСТИЛА, за да съхраниш семейството, ако си изявила възприемчивата си женска природа, значи успешно си се справила с най-голямото предизвикателство, скъпа ми приятелко. И следва наистина да изградиш връзката ви по-нататък. А това е :

ЧЕТВЪРТА СТЪПКА – ДОВЕРИЕ, ВЯРА.
( инфо за астролози – девети дом на хороскопа )
Тук на този етап е важно да изясниш дали след всичко преживяно може да му имаш пълно доверие. Във всяко отношение. Дали идва реч за работа, за финанси, за здраве, за секс ако щеш или за съвместни ваши бъдещи планове, трябва да можете да говорите за тези неща абсолютно открито. И да вярвате един в друг! Да се подкрепяте!
Отново от опит мога да ти кажа, че от този момент нататък във връзките, по-голямата част от мъжете започват да развиват един твърде нездрав егоизъм. А това ако не си готова да приемеш, тогава………

И преминаването към ВЕНЕЦА НА ВСЯКА ВРЪЗКА или БРАК, който се състои в чистото приятелство между двама души, изисква да преодолееш и последното ПРЕПЯТСТВИЕ, което сега се оказва
ПРИЗВАНИЕТО.
( инфо за астролози – десети дом на хороскопа )
И особено силна изява има, ако и двамата се развивате професионално и не сте избрали вие професиите си. Обратното – професиите са избрали вас! Какво искам да кажа ли? Ами ПРОФЕСИЯТА ИЗБИРА НЯКОГО, АКО ТЯ МУ Е ПРИЗВАНИЕ !
За да ти стане повече ясно, ще подкрепя с пример. Ти си счетоводител, а той е стоматолог. Ти се развиваш в една плоскост, той – в съвършено друга. Нямате общи теми, когато сте заедно. Ако сте на семейно събиране, той би поканил сестрата, с която работи в кабинета и със сигурност с нея ще си говори повече, отколкото с теб. Нооооо ! Ето ти идея. Да се включите да речем и двамата в мултилевъл компания за хранителни добавки. Неговия принос ще бъде в частта, имаща отношение към здравето, докато твоя – в икономическата. И ето ти спойка!
Съвет: примерът е съвсем условен, но принципът, който работи и върху който основно искам да насоча вниманието ти е свързан с духа. Да. Точно. Ако в този момент можете заедно да се посветите на определени практики, обогатяващи духа, бинго! Да намерите нещо, което е любимо и на двама ви, с други думи – хоби. Да пътувате заедно, да учите нещо заедно, да работите в градината заедно, да ходите в планината заедно, да карате сърф заедно, да се грижите за животни заедно, да медитирате заедно, да посещавате курсове по йога, личностно израстване или каквото и да е, стига да е стимулиращо духа и определено да се харесва и на двама ви. .
Не е задължително, обаче, всички хора да са изявени професионалисти. Ако ти и мъжът ти попадате в така наречената средностатистическа категория, тогава можете да изградите някакъв семеен бизнес и това също да ви сплоти като двойка.

ПОСЛЕДНА ПЕТА СТЪПКА – ПРИЯТЕЛСТВО.
( инфо за астролози – единадесети дом на хороскопа )
АКО СТЕ ИЗВЪРВЕЛИ ЦЕЛИЯ ТОЗИ ПЪТ, описан в стъпките, ако ти си вложила усилия за да преодолеете определените препятствия, АКО СТЕ СТАНАЛИ ИСТИНСКИ ПРИЯТЕЛИ и МОЖЕТЕ ДА СПОДЕЛЯТЕ ВСИЧКО, ПРИЕМАЙКИ ГО, то повярвай ми, НЯМА СИЛА НА СВЕТА, КОЯТО ДА ВИ РАЗДЕЛИ. Освен смъртта.

КРЕЯ

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *