Ретрограден Меркурий 2018

Във всичките тези 20 год, откакто се занимавам с астрология и имам наблюдения и контакти с хората, смело мога да кажа, че днес всички са далеч повече осведомени по темата. Колкото пък до Меркурий – там съвсем! За това, че той има по 3 или 4 пъти ретрограден ход в годината, както и какво точно управлява съм писала преди 2 год на 27 Август ето ТУК.

Този път ще дам практични указания относно това какво е добре и какво не е добре да се прави докато Меркурий се движи обратно, както и как той ще повлияе на различните зодиакални знаци.

Съветвам ви за периода 23 Март – 15 Април 2018 : Не вземайте никакви важни решения! Не бързайте!

Ето на какви обичайни явления можема да станем свидетели сега – грешки, бъркотии, заблуди и самозаблуди, кражби. Естествено, в сферите, управлявани от най-малката по размери в Слънчевата система планета. И те са : интелект, комуникации, мисли, логика, реч, средства за връзка, обмен на информация, компютри, таблети, телефони, преговори, договори, документи, тратспорт, логистика, поща, билети, бизнес, презентации, реклама.

КАКВО НЕ Е ДОБРЕ СЕГА :

Да купувате техника /особено автомобил, компютър, таблет, телефон/. Меркурий е бога на търговците, но и на мошениците и на крадците 🙂 Възможно е да ви измамят, или нещо чисто механично да се счупи, или по-късно да даде дефект.

Да инвестирате в недвижими имоти. Недостатъците ще се видят после и вероятно е да съжалявате. Огледи може, но договори – не!

Да регистрирате фирма. Да отваряте нов магазин, офис, ателие, заведение, изобщо бизнес-обект. Изчакайте.
Да влизате в преговори – ще ви говорят едно, вие ще разбирате друго поради влошената комуникация и в крайна сметка няма да се разберете.

Да подписвате важни договори – клаузите по различни причини просто няма да могат да бъдат изпълнени.

Да подписвате договор за работа – условията по трудовия договор ще са различни.

Да подавате документи /каквито и да е/, ще се наложи да го направите отново.

Да дадете старт на ново обучение – няма да ви се получи.

Да правите рекламни кампании, презентации – няма да дадат желаният резултат.

Да изпращате колети, пощенски пратки, обикновени писма – те просто се губят някъде. Ако е крайно наложително, то внимателно проверете всяка написана буква и съхранявайте квитанциите до получаването.

Дрехи – може да купите, но пазете касовия бон, нещо може да се наложи да замените.

Изобщо пазете всякакви платежни документи от периода на ретроградието на Меркурий. Може да се окаже, че има банални грешки, допуснати поради разсеяност.

Ако давате пари на заем, имайте предвид, че те няма да се върнат в уговореният срок, дори може да ви се наложи и да ги отпишете.

Внимавайте с личните си вещи – може да си забравите ключове, телефони някъде.

Служебните пътувания обикновено се объркват.

Екскурзиите и почивките – агенциите също правят грешки. Паспорти се забравят, билети се презаверяват, дати се променят, резервации. Оказва се, че хотелът не е този, че стаята е друга и т. н. Желателно е по-рано да се тръгне за летище, автогара, тъй като често има непредвиден трафик.

Запознанствата с нови хора не са дълготрайни – не обещавайте и не вярвайте на обещания.
Сключване на брак – абсурд!
Децата капризничат, изнервени са и не им се учи.

КАКВО Е ДОБРЕ ДА СЕ ПРАВИ СЕГА :

Да се довършват започнати и недовършени дела до край.

Да се проанализират допуснати грешки, да се търсят и намират причини за това и изобщо да се строят планове.

Ако ви хрумнат необичайни идеи – запишете ги, може и да станат старт за ново бъдеще!
Можете да се върнете на старата си работа, ако са ви уволнили, или сте напуснали.
Можете да преразпределяте финанси. Или да се преквалифицирате.
Може длъжник неочаквано да ви се издължи.
Можете да разглеждате, да търсите нещо, което ви трябва, но не купувайте!
Можете да диагностицирате техниката и да откриете причините за повреда.
Можете да занесете вещи на ремонт и/или да замените старите с нови.

Ако сте забравили къде точно в къщи сте прибрали някой документ, той сега може да се появи, докато търсите нещо друго. Важи и за вещи.

Добре е за повторение на преди време заучен материал. Ако искате да вземете изпит, на който са ви скъсали – планирайте го сега.

Добре е също за срещи с бивши съученици, състуденти и колеги.
За посещение в бащиния дом.

Ако сте се скарали с някого /роднина, партньор, приятел или пък любим човек/, сега е времето да се сдобрите.

Супер за генерално пролетно почистване – на дома, на офиса, гаража. За разчистване на стари, непотребни вещи.

Чудесно за поставяне на ред в документи, съобщения, файлове, електронна поща. Желателно е всичко старо и непотребно да бъде изхвърлено/изтрито.

Прекрасен период за самоанализ и себепознание – умът е обърнат навътре.
Добре за работа с психолог за изваждане на стари травми.
Идеално и за медитации!

И тъй като за мен хората и човешките взаимоотношения винаги са важни, то съветвам ви ако сте скарани с някого, в периода 23 Март – 15 Април да „ремонтирате“ това.

Специално внимание : Ако имате в наталната си карта Меркурий ретрограден, то тогава в периода 23 Март – 15 Април 2018 за вас може да дойдат приятни събития, особено и ако Меркурий е добре поставен. Възможно е гениални идеи да ви връхлетят и пред вас да се открият чудесни перспективи, така че съветвам : записвайте си всяка хрумка!

И нека видим как ще бъдат повлияни различните зодиакални знаци от ретроградният ход на Меркурий сега.
ОВЕН. Да напомня, че Овена е с девиза : Аз! Тоест, под въпрос сега ще е поставена силата на личността. Меркурий ретро /който е в първи дом/ може да повлияе неблагоприятно вашата активност, амбиция, увереност, здравето дори. Добре е за самоанализ. Може да направите равносметка на изминатия път. Също и да преразгледате житейските си възгледи.

ТЕЛЕЦ. За Телеца той попада в 12 дом, а този дом е свързан с уединение и стремеж към духовно израстване. Може да даде неувереност, недостатъчно енергия за реализация на различни проекти, ограничения, безизходни ситуации. Не е ок за пътувания, нито за финансови операции. Добре е за работа по изчистване на различни деструктивни подсъзнателни модели и програми.

БЛИЗНАЦИ. За вас обратният Меркурий е в 11 дом, свързан със самореализация, ръст, личностно израстване, тези точки са критични. Също в 11 дом са цели и надежди, проекти и желания, не е ок сега да си поставяте такива, ще възникнат внезапни и неконтролирани от вас обстоятелства, които да блокират реализацията. Добре е, ако сте скарани с някой приятел/ка сега да се сдобрите.

РАК. За свръхемоционалните Раци, Меркурий ретро е в 10 дом, домът, отговарящ за кариера, репутация, професия, обществено положение, авторитет. Там /по всички тези направления/ е напълно възможен силен ход назад. Хубаво е също Раците да се опитат да поставят под контрол своите емоции и чувства. Онези от вас, които са скарани със своите бащи ще е добре да се помирят.

ЛЪВ. За Лъвовете Меркурий ретро е в 9 дом, което би могло да повлияе негативно контакти с преподаватели и изобщо с учителите в живота /нали всеки човек е учител по пътя!/. Не е добре за начало на дълги пътувания в чужбина. Идеално е за писане, четене, учене /сега умът се обръща навътре/, за полагане на невзети изпити преди време. Скараните със своите сватове нека се сдобрят.

ДЕВА. Меркурий управлява вашата личност, Деви /забравих да го кажа и на Близнаците/. За вас той е с обратен ход в 8 дом, дом на трансформация и на възраждане. Заемете се с духовни практики, защото точно сега имате шанс да натрупате голям потенциал духовна енергия. Платете данъци и покрийте стари дългове /ако имате такива/. Разчистете си дома и офиса.

ВЕЗНИ. За вас, мили Везни, обратният ход на Меркурий е в 7 дом – домът на партньорствата /лични и бизнес/ и обществените отношения. Можете да очаквате проблеми в комуникацията си с всякакви партньори. Кризисен период и в обществен план. Прегледайте си списъка на всички хора, с които си партнирате по различни поводи и с които сте се скарали, и поправете положението.

СКОРПИОН. За вас Меркурий ретро е в 6 дом, домът на работата, здравето. Много вероятно е да сте затрупани с работа, обаче без значими резултати, или пък да преодолявате препятствия. По-добре е да надграждате квалификация сега или просто да си вземете отпуск. Здраве – възможни са объркани диагнози, или пък грешни резултати в медицинските изследвания. Сдобрете се с колеги.

СТРЕЛЕЦ. За вас, Стрелци, Меркурий ретро е в 5 дом – късмет няма да има! Не разчитайте и на творческа муза – тя сега е във ваканция. Кофти период за романтика и забавления. Но можете да благотворите и да правите неща безкористно. Обърнете повече внимание на своите деца : ако са малки те сега няма да искат да учат, ако са големи и ако сте скарани с тях, поправете тази грешка.

КОЗИРОГ. За вас Меркурий ретрограден е в 4 дом, който отговаря за майката, дома, семейството, корените и рода. Дошло е времето, разсъдливо хладни Козирози да разтопите леда в отношенията с вашите предци /останалите живи/ и най-вече с вашата майка. Възможни силни вътрешни вълнения. Нежелателни са инвестициите в недвижими имоти /огледи правете, но не правете сделки!/.

ВОДОЛЕЙ. За вечнотърсещите Водолеи, Меркурий ретро е в 3 дом. От вас сега се иска да направите съзнателни усилия в посока подобряване на отношенията с вашите съседи, братя и сестри. Не е добре да предприемате пътувания на кратки разстояния, те няма да бъдат увенчани с успех. Време е да сложите ред във вашите компютри, телефони, да диагностицирате превозните си средства.

РИБИ. За вас Риби, Меркурий ретро е във 2 дом, който отговаря за пари, имоти, притежания, храна, ценности, ресурси. Следете изкъсо всякакви разплащания и парични преводи – възможни са грешки и обърквания. И никакви крупни финансови операции! По-внимателно с алкохола и храната през този период. Отделете време и за медитативни практики.

Е, това беше от мен, надявам се с написаното да ви помогна правилно да управлявате енергията на Меркурий през този период. Защото зная, че мъдрецът надмогва звездите и че човек може да намери точката си на щастие при добрия астролог.

Написах специално за вас!

С обич,
КРЕЯ

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *