Ретроградна Венера

Едва ли има човек на тоя свят, който да не знае, че Венера е планетата на любовта!

Както и на удоволствията!

Под нейна власт са : изкуството, културата, естетиката, собствеността, партньорите, красотата, чара, добрия вкус, сантименталността, сладките неща и захарта, цветовете, хармонията, поезията, рисуването, бижутата, пеенето, театъра и музиката. Тя влияе върху емоционалните връзки, нежността, морала, женитбата и обединяването на всички видове, също общителността, наклонностите, лукса, удоволствието и преценката. Бизнес-партньорствата, съдилищата, банките, парите, кюлчетата злато също са под водителството на Венера!

И сега – NB!

От днес – 4 март и до 15 април 2017-та, Венера е в ретрограден ход. Акцентът пада върху връзки/бракове, бизнес-партньрства и пари. Отношенията са критични, това е период на изясняване.

Ако сте в парньорски взаимоотношения сега(без значенние дали в личен, или в професионален план), съветвам ви да направите този кратък автотест.

Ако вярвате, че най-доброто е завинаги погребано. Останало е там. Далеч назад. В миналото.

Ако нямате съвместни планове за бъдещето.

Ако товарите партньора си с очаквания, на които той няма как да отговори.

Ако непрекъснато го обвинявате.

Ако нон стоп се оплаквате от него.

Ако тайните и лъжите започват да преобладават.

Ако продължавате да сте в безсмислена и тъпа връзка/брак, поради страх от самота.

Ако смятате, че все още не сте готови да се разделите/разведете с него/нея.

Ако проблемите с финансите са от типа – заделям си сам/а за фонда „и аз съм човек“.

И ако отговорите ви са предимно ДА, тогава струва си да прочетете следващите редове.

Венера

Влиянието на ретроградната Венера можете да проработите в два плана – деструктивно или конструктивно. Ето и подробности:

ДЕСТРУКТИВНО. Очаквайте точно сега да изплуват на повърхността всичките ви стари недоразумения. Седнете и спокойно поговорете. Обсъждайте, не викайте и не се карайте. Когато хората са влюбени, те си шепнат. И знаете ли защо? Защото душите им са близо. А когато крещите, стоите далеч един от друг. И така е по-малка вероянтостта да можете да се чуете и да се разберете.

За да прецените на какъв етап от вашата връзка/брак се намирате вижте ТУК. Ако сте решили да се разделите/разведете, сега е точният момент! Още нещо, което отново може да се ползва като автотест. Цитирам психологът Джон Готман – „Защо браковете успяват или се разпадат”

Той определя 4 фази :

КРИТИКА

Нападение на поведение, което е повече от нападение на личност и характер. „Харчиш прекалено много пари„ или „ Голям егоист си „

ПРЕЗРЕНИЕ

Обидни квалификации, умишлено обаче – глупак/чка, безотговорна кучка (свиня).

ОТБРАНИТЕЛНА ПОЗИЦИЯ

Никой не чува какво говори другия и никой не е доволен, стига се до фразата „да, обаче ако……”

ИЗДИГАНЕ НА КАМЕННА СТЕНА

Тук когато единия крещи, другият казва „да, както винаги си прав” и излиза или си взема книга.

Фазите в тази си последователност са сериозен сигнал за прекратяване на всяка връзка/брак. Той може да бъде спасен единствено ако и двамата партньори имат мотивация и желание да се случи това. Но ако само единият е готов, то въпрос на време е да се стигне до развод. В тази ситуация, по-влиятелна ще е жената.

Възможно е кризата в тази връзка/брак да бъде писта за излитане към друга дестинация. Така чееее.. Огледайте се хубаво наоколо 🙂

КОНСТРУКТИВНО. Често в ретроградието на Венера хората се срещат със забравена любов от миналото. И чувствата избухват с пълна сила. Има и случаи, в които преразглеждат из основи отношенията си и връзката им се изгражда на ново, по-зряло и по-високо ниво. Тук отново е по-важна ролята, която жената ще реши да изиграе.

Тъй като Венера владее и финансите, то сега съветвам – нищо не купувайте, обаче всичко можете да продадете!

Не търсете кал под ноктите на вашия партньор. Обичайте го. Как да го обичате ли? Отговорът на този въпрос е изключително простичък. Грижете се за него/нея. Чувството винаги идва след действието, винаги.

Обичайте това което имате, преди животът да ви научи да обичате това което сте имали!

Написах специално за вас!

С обич,

КРЕЯ

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *