Сатурн - линия на катастрофите, астрология

Астрологичен анализ на периода 28.07. 2016 – 21.09. 2016 от КРЕЯ

На 28 юли 2016 год. стартира „танцът” на ретроградният Сатурн в така наречената Линия на катастрофите (началната активация е от 5-ти, този месец). Обратният му ход ще приключи на 13 август, но той все още ще се намира във въпросната линия. На фона на общите не особено благоприятни планетарни конфигурации към настоящият момент, този сатурнов танц ще налее още повече масло в огъня. Като цяло периодът 28 юли -21 септември ще бъде особено рисков и доста нежежен, имайки предвид и факта, че 2016-та е марсова година. Станахме свидетели на редица атентати (нормално, Марс е богът на войната), но и нови тепърва предстоят.

Във връзка с темата, уместно ще бъде да упомена, че Сатурн носи славата на най-големият злокобник в Слънчевата система. Той е планетата-носител и изпълнител на съдбата, управлява властта и традициите. Представлява държавата и нейните институции, ограничителните инстанции, липсата на свобода. Държи в своя власт репресивни и контролиращи органи, показва отношението на всяка нация към закона, реда, йерархията и забраните.

Самият той (като планета) е единствен, стегнат в обръчи. Това са сателити (както е Луната за Земята), но са много. И така се образува един красив пръстен около Сатурн, който, обаче, е символ на стегнатост и ограничения.

Колкото до Линията на катастрофите – това е най-популярният от шестте основни меридиана, които свързват срещуположно стоящи неподвижни звезди. Наричат я още и Ос на жестокия избор. Тя свързва две от най-злокобните звезди на небоклона – Антарес (Ант-Арес, или Вместо-Марс), която е алфа от съзвездието Скорпион, със Алдебаран (Ал-де-Баран, или Окото на Телеца), която е алфа от Телец. Цикличността му е веднъж (грубо) на всеки 14-15 години. или с други думи, следващия път, когато Сатурн ще пресече Линията на катастрофите ще бъде в 2030-та и 2031-ва.

Влиянието на Сатурн в Линията на катастрофите сега съвпада с още две важни астрологически събития – ретрограден ход на Меркурий, плюс коридор на затъмненията, но за тях съм вече писала в годишната си прогноза. За всеки случай ще ги копирам и тук, но накрая.

САТУРН В ЛИНИЯТА НА КАТАСТРОФИТЕ В МУНДАНЕН АСПЕКТ

– основно засегнати ще бъдат държави, които имат Слънце, Луна или асцендент под Близнаци или под Стрелец. Изреждам ги (данните са взети от ASTROLOGIA MUNDANA на Люмиер, издание 2000 г.)

САЩ, АВСТРАЛИЯ, КАНАДА

АНГЛИЯ, АЛБАНИЯ, АРМЕНИЯ

БЕЛГИЯ, ГЕРМАНИЯ, ДАНИЯ, ШВЕЦИЯ, ФРАНЦИЯ, ИТАЛИЯ, ИСПАНИЯ

УНГАРИЯ, СЛОВАКИЯ

ХЪРВАТСКА, СЛОВЕНИЯ

ТУРЦИЯ

ЕГИПЕТ, НИГЕРИЯ, МАРОКО.

ЦЕЛИЯТ АРАБСКИ СВЯТ

Градове, които са изложени на риск са: ЛОНДОН, САН ФРАНЦИСКО, ТРИПОЛИ, НЮРНБЕРГ, МЕЛБЪРН, КЬОЛН, ДЮСЕЛДОРФ, БОН, ЩУТГАРТ, АВИНЬОН, ТОЛЕДО, КАДИС, БУДАПЕЩА, ТОРОНТО.

Дати, които могат да бъдат критично опасни са :

На 2-ри август Марс влиза в Стрелец и постепенно ще започне да се засилва напрежението в този знак (където сега е Сатурн), тъй като двете планети имат противоположен характер.

На 4-ти (вечерта), 5-ти и 6-ти август звездното небе ще бъде изключително напрегнато, Луната е в Дева, също в Девата са Юпитер и Меркурий, а от 6-ти към тях се присъединява и Венера. Отсреща в Рибите стои Нептун, така че последователно се образуват едни тау-квадрати, аспект, който със сигурност ще остави своя отпечатък.

12-ти, 13-ти август – вече налице е съвпадът на Марс със Сатурн, че даже и Луната е „в играта” в Стрелеца. Тежкият Сатурн (Кронос, или Хронос, тоест – времето), сменя своя ход на 13-ти, но преди това ще застане стационарен и „ще спрат часовниците”- шегувам се, разбира се. Застоят ще се усети. Сякаш никой и никъде не може да се движи – дори и в истинският смисъл на думата (Сатурн управлява кости, зъби, колене). Отново активен множествен тау-квадрат.

25 август – ескалация на напрежението, Голям космически кръст.

На 2-ри септември, Марс вече започва да „бяга” от Сатурн, малко глътка въздух.

И останалите 2 дати, които аз определям като критични са съответно 9-ти и 18-ти септември.

Докато Сатурн преминава през Линията на катастрофите, той може да донесе бедствия от всякакъв характер на гореизброените от мен държави, градове и дати. Последствията могат да бъдат фатални за някои от тях. Терористични актове, смут в социалната политика, икономически застой, неразбории в държавните учреждения. Труден период за органите на реда (проблематични ситуации както в затворите, така и на обществени места). Повсеместно безредие. Епидемии. Нетърпимост. Липса на дисциплина. Преврати, крайни действия. Ескалация на човешката жестокост и агресия. Засилване на конфликта между Изтока и Запада.

От написаното до тук вероятно става ясно, че нищо добро не ни очаква в този период. Съжалявам, че съм негативна, но нека бъдем реалисти!

САТУРН В ЛИНИЯТА НА КАТАСТРОФИТЕ В ЧОВЕШКИ АСПЕКТ

основно засегнати ще бъдат знаците от подвижният кръст – Близнаци, Дева, Риби и Стрелец. И без да се шашкате – не касае всички, естествено. По-конкретно това са хората, родени между 25-ти февруари и 3-ти март, между 29-ти май и 4-ти юни, между 30-ти август и 5-ти септември, както и между 30-ти ноември и 5-ти декември всяка година. Включени са също и хората, чиито рождени Луни попадат под атаката на това астрологично влияние. Както и онези, които имат важни други астроточки (планетарни стелиуми, кармични възли, асцендент, десцендент, медиум цели, иммум цели) в подвижните знаци, около 10-ти градус (края на първа/начало на втора декада). За незапознатите, препоръчвам консултация със специалист. (Ако те интересува,обади ми се 0988 733 522)

СЪВЕТВАМ: Гореизброените да избягват посещения на места, където се струпват тълпи от хора, както и да отложат пътувания (освен ако не са наложителни) със самолет. Заявилите почивки и ескскурзии в чужбина в този период е по-добре да ги откажат. Собствениците на туроператорски фирми, моля да ме извинят.

Тъй като зная, за нас почивките в Турция са твърде актуални, то нека припомня далечната 2000 година, когато нашата съседка беше разлюляна от силни земетресения. Астрологично тогава Плутон (владетел на подземното царство) премина през Линията на катастрофите. Неговата периодичност на преминаване е 2 пъти на всеки 240 години, докато Сатурн сече Линията 2 пъти на всеки 28.5 – 29 години.

РЕТРОГРАДЕН МЕРКУРИЙ от 31-ви август до 21-ви септември

Всичко подлежи на преразглеждане и рестарт! Опасност от грешки при подписване на документи и договори.

КОРИДОР НА ЗАТЪМНЕНИЯТА – СЕПТЕМВРИ – стартира с частичното слънчево затъмнение на 1-ви септември и продължава до частичното лунно на 16-ти септември. Датите не са фиксирани. Периодът между двете затъмнения е така нареченият коридор на затъмненията.

Коридорите на затъмнения са периоди, в които всеки един от нас е поставен пред изключително тежки предизвикателства. Нооо, без трудности – израстване няма! Необходимо зло, което всъщност дава възможности! Неслучайно в японския език се ползва един и същ йероглиф, с който се бележат думите „криза” и „възможност”. Хората, които преминават през най-жестоките житейски изпитания са всъщност хората, които успяват да трансформират в най-висока степен себе си.

Времето на коридорите на затъмнения се характеризира с „необратима сила” върху нас, тоест събитията са крайни и категорични. Най-силно ще бъде влиянието върху хората, които имат планети в подвижните знаци – Близнаци, Дева, Стрелец и Риби. В зависимост от характера на човек, израженията ще са двупосочни. Екстровертите ще се поддават на скандали, гняв, конфликти, раздразнение. Интровертите ще се поддават на тревожност, скованост, депресивни състояния. Напомням само, че ресурсите за справяне с положението са скрити винаги някъде дълбоко вътре в нас.

СЪВЕТВАМ: Без значение кого напускате в този период (работа, членство някъде или пъртньор), раздялата ще е завинаги, така че……….Неподходящо: Новите начинания, започнати сега няма да се увенчаят с успех, по-добре е да изчакате октомври. Не е добра идея да сключите брак. Нито да регистрирате фирма, нито да отворите офис, заведение, кантора или магазин. Взетите решения или действията под влияние на емоцията няма да са правилните. Подходящо е за разчистване на стари сметки, приключване на лизингови схеми и финансови задължения, закриване на кретащи фирми, поправяне на влошени взаимоотношения, изплащане на кармични дългове, окончателно приключване на някакъв влачен във времето здравословен проблем. Изхвърлете зад борда всичко ненужно, независимо дали е под формата на безполезни дейности, стари вещи или непотребни вече хора. Стремете се към хармония, старайте се да пазите добрия тон и полагайте повече грижи за себе си (в трите посоки). Не забравяйте, че човек е триединство от тяло, разум и душа!

КРЕЯ

  • Здравейте, Нора!
   За да отговоря на конкретният Ваш въпрос, са ми необходими личните Ви данни – дата, месец, година, час и място на раждане. Часов хороскоп мога да видя на база данните от коментара.

 1. Здравейте, прочитайки статията бях притеснена , че именно в този период започнах нова работа. Дали и как това събитие ще повлияе ?
  Още по-притеснена съм от факта , че съм със слънце в риби и асцендент стрелец.

  • Здравейте, Марси! Ако Слънцето и/или асцендента Ви са около 9-ти градус, то би могло това астрологическо явление да възпроизведе ефект върху Вас, но ако не са там – не!. Слава Богу, Сатурн вече напусна въпросната Линия на катастрофите! Колкото до новата Ви работа, ако договор сте подписала и първи работен ден сте имала по време на Коридора на затъмнения, плюс Меркурий ретрограден (тоест това е от 31 август до 21 септември 2016), то със сигурност на тази работа няма да Ви провърви особено.

 2. Благодаря за отговора <3
  Слънцето ми е в 8-ми градус ,а асцендента на 29*
  Работа започнах на 10-ти Август , а договора ми е подписан от 10-ти.
  Това , което може би има значение е , че това е длъжност , която ми бе предложена преди 20 год и аз отказах. Сега ми се завърна 🙂
  С недостатъчните ми астрологични познания , бих запитала : Възможно ли е това да е някой планетарен цикъл ?
  В картата си имам опозиция Юпитер-Сатурн.
  Благодаря предварителнои<3

  • Е, ама това е „друта бира“ 🙂 . Сатурн прави сходящ квадрат към Вашето Слънце, тоест, има нещо за довършване (още повече, след като в радикса има опозиция Юпитер-Сатурн, което означава осъзнаване). Довършване на някакъв по-важен фрагмент от личностното Ви израстване (същата длъжност е била предложена и преди 20г.). Сатурн ще стъпи отново върху рожденото Ви Слънце през февруари 2024-та. Има и преди това контакт, но после ретрограден ход, така че окончателното е в 2024. Предложението Ви е било през 1996-та, тоест от тогава до 2024 – това е точно един цикъл на Сатурн!

  • Циклите на Сатурн са мерило за духовното ни израстване. При Вас транзитът (вероятно) сега е през 12-ти дом – още един сигнал. Договор на 9 септември 2016 – три деветки, плюс първа четвърт на Луната в Стрелец – други сигнали. Като последица от сатурновите транзити някои хора се огъват под тежестта на живота, особено ако не си дадат сметка и не се поучат от преживяното. Но други вдигат чело и с повече самоувереност приветстват следващите хоризонти. Тръгват по-смело и по-свободни. Започват да живеят далеч по-ползотворно от преди. Смятам, че сте от вторият тип и искрено Ви го желая!

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *