Скорпион - най-силната зодия

Кои всъщност са най-истинските Скорпиони?

Най-често срещано явление, когато стане дума за астрология, е всеки да харесва неговият си зодиакален знак. Ако питате Лъва, той веднага ще изреве, че е „царя на животните в джунглата” и по тази причина е най-силен. Ако питате Козирога, той обрано ще ви каже, че е твърд като скала. Че за него няма невъзможни неща и по тази причина той е най-силният. Ако питате Телеца, той тежкарски ще изреди какви и колко точно материални неща и пари притежава, та по тази причина той е най-силен. Ако питате Овена – оооо, тогава направо набързо може да ви изиграе някое кроше и на момента да разберете кой е най-силен.

ДА, ОБАЧЕ..

Всичките 12 зодиакални знака (които всъщност в чистият си вид представляват 12-те познати човешки архетипа) са разпределени по 3 в стихия, а стихиите са 4 – огън, въздух, вода и земя. Огнените знаци са Овен, Лъв и Стрелец, въздушни са Близнаци, Везни, Водолей, водни – Рак, Риби, Скорпион и земни – Телец, Дева, Козирог.

СЕГА НЕКА СРАВНИМ ПО СИЛА СТИХИИТЕ.

Коя смятате е най-силната стихия? Да започнем с въздуха – ефирен, лек, той просто е стихия, която не би могла да окаже съпротивление на никоя от останалите три. Да, кислородът поддържа горенето, тоест въздухът разгаря огъня, но не това е темата в момента. Значи на последното четвърто място поставяме въздух в тази класация (съответно въздушните знаци).

Продължаваме нататък. Да вземем огън и земя. Огънят гори, после тлее и накрая изгасва, но няма тази способност да пробие дупка в земята (освен ако не е експлозив, но то това е „друга бира”). Значи? Кой е по-силният? Ако пък сравним огънят и водата – заливате го с вода и..ясно е, нали? Така поставяме огъня на трето място (съответно огнените знаци).

Останаха земята и водата. За никого не е тайна, че реката дълбае коритото си в земята. Дори скалата (най-твърдата земя) не може да устои на водната стихия – вълните се удрят в скалите и ги разбиват. Тоест, от тук стигаме до извода, че второ място заема земята и на първо отива водата (съответно земни и водни).

А СЕГА НЕКА СРАВНИМ ПО СИЛА ВОДНИТЕ ЗНАЦИ.

Кой смятате оглавява класацията? Знае се, че водата има 3 агрегатни състояния.

А от трите водни знака Рибите са пара, Ракът е същинската вода, нооооооооооо

Скорпионът – той е лед! Тоест, от най-силната стихия, най-силният знак!

Е, ДОТУК РАЗБРАХТЕ ЗАЩО СКОРПИОН Е НАЙ-СИЛНИЯТ ЗНАК, СЕГА ДА ВИДИМ КОИ СА НАЙ-ИСТИНСКИТЕ СКОРПИОНИ.

Нямам намерение да пиша сега че Скорпионът се възражда като феникса от пепелта, че е склонен на тотални трансформации и метаморфози (така както от една грозна какавида се излюпва прекрасна пеперуда), че умее да манипулира, че е силно сексуален, че има хипнотичен поглед, с който пронизва като рентгенов лъч, че е проницателен и склонен да достигне до дъното на всяка загадка, че притежава изключително висока степен на самоконтрол, невероятна мощ и сила на духа и т.н. – мрежата гъмжи от всякакви астрологични квалификации. Верни са, но аз определено искам да напиша нещо по-различно.

Та, най-истинските Скорпиони не е задължително да са родени под точно този зодиакален знак. Нито да имат Луна в Скорпион (където тя определено не стои добре). Истинските Скорпиони са тези, които имат стелиум (струпани на куп планети) в знака Скорпион или пък стелиум в осми дом на хороскопа.

Тъй като, ЧОВЕК ПО ПРИНЦИП – ТОВА Е АСЦЕНДЕНТА, то от тук следва, че най-истинските Скорпиони са тези, които са родени при изгрев на Плутон (планетата-управител на Скорпион), както и тези, които имат Скорпион на асцендент. Тук отварям много, много важна скоба – според вавилонския зодиак, а не според тропическия (за мен първият е по-точен). И най-вече тези, на които асцендентът се намира в съвпад с Антарес (алфа звездата на съзвездието – 14 градуса и 59 мин. Скорпион) или в съвпад с Шаула (29 и 48, т.е. на последния градус, там, където е жилото на Скорпиона).

Написах специално за вас.

С обич,

КРЕЯ

Вижте още интересни и важни особености за зодия Скорпион ТУК

  1. Здравей,Крея!:)Също като теб и аз се интересувам изключително много от асторология ,езотерика и психология.Причината за това се крие именно в статията, която смея да твърдя е написана с голямо въображение и познаване на материята (за което мога да изразя благодарности и радост от факта, че има и смели хора).Та статията за скорпион и неговата сила – за първи път да видя човек , който опосва скорпиона и неговите проявления така точно и най-вече с голямо разбиране!
    Аз самия имам стелуим в козирог (6 планети) с асц.Скорпион, Плутон в скорпион 1 дом и Юпитер пак в скорпион но 12 дом.Няма да ми стигнат томовете за война и мир да ти опиша какъв живот е това но определено е нещо което малко хора ще понесът.Тях за това ги е и страх , и често са ми слагали етикет (дори и астолози), колко лош ми бил хороскопа…
    Но с тази статия разбирам, че убежденията ми за астрологоята – тя е наука на дарбата и на интуицията важи с пълна сила.Всеки може да зубри но таланта не се учи!А ти имаш определенп такъв!
    Желая ти от сърце успех и продължавай да твориш това, което най-много обичаш!!:))

    • Чудесно! Хубаво е да видим дали случайно нямате Луна или асцендент в последната декада на някой от подвижните знаци (Близнаци, Дева, Стрелец, или Риби). Обадете ми се, или пишете на лични. Благодаря, КРЕЯ

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *