Разминаване във взаимоотношенията

NB! Четиво само за представителки на нежния пол

Понякога се случва в живота да приемем мъжа който имаме за даденост, вместо да благодарим за това, че го имаме, да се грижим за него, да го обичаме, да надграждаме връзката си с него. И точно тогава – тряяяяс! Изгубваме го.

Ако ти, която четеш това, си попадала в подобна ситуация, запитай себе си – дали си била благодарна достатъчно? Дали случайно не си взела твоя мъж за даденост? Дали не си обръщала фокус към неговите минуси, вместо към плюсовете му? Дали не си го наранявала с думи, и/или с действия? Дали не си го натоварила с прекалено големи очаквания?

Знай, че в земния живот, хората, които се нараняват най-много, обикновено се обичат най-много, ако от това ще ти олекне малко поне. 🙂 Само че си говорят на различни езици на любовта. Ще те запозная с тях:

1. Загриженост за другия, подкрепена с действия.
2. Време, прекарано заедно в занимания, които радват и двамата.
3. Докосване и допир, прегръдки, целувки, физическа близост.
4. Подкрепа /в трудни ситуации, в нови начинания/ и признание.
5. Подаръци.

И тук, веднага бързам да ти кажа, че всеки човек говори два или максимум три от тях, за да докаже любовта си. В идеалните случаи двойката може да има еднакви два и тогава нещата се получават от раз. Нооооо, най-често не е така и ако се разминаваш в любовта, тогава, обърни внимание, прецени кои езици говори той и кои говориш ти.

За себе си можеш да прецениш сама. Спомни си как твоите родители в детството ти изразяваха любовта си към теб. Следи точките 1, 2, 3, 4 и 5. Ето ти примери : Имаше ли често в къщи домашно приготвена храна? Напомняха ли ти да си сложиш шалче, ръкавички? Играехте ли заедно на „Не се сърди човече“ например? Гушкаха ли те често? Насърчаваха ли те, казваха ли ти винаги : „Ти можеш!“ Или работеха много, отсъстваха и компенсираха със скъпи подаръци?
Колкото до него, освен че е хубаво да разгадаеш как неговите родители са се отнасяли към него в детството му, има и още нещо. А именно :

Определи го дали е audio, дали е video, или е кинестатичен тип.

Какво имам предвид. Audio мъжът има нужда повече да му се говори, но не да му се крещи, а да му се шепне! Скоба. Влюбените обикновено си шепнат, затова, защото душите им са близо. А когато хората се карат, викат, защото душите им са твърде далеч. Затварям скобата. Ако твоят мъж е от този тип, шепни му по-често мили думи в ухото. Video мъжът предпочита да гледа, отколкото да слуша. Тук вече заложи на визуалните ефекти. Ако е от третия тип, думите и визията стават просто излишни /нямам предвид да спреш да се поддържаш/.

За да разбере любимия ти мъж, че го обичаш, ти трябва да говориш на неговите езици на любовта. Разгадай кои са те!

Ще ти дам примери. Ако за теб любовта се изразява чрез номер 3, той може да няма нужда от 3, а например от 4 или от 1. Ако за теб се изразява чрез 5, той може да има нужда от 2. Малко ако поразсъждаваш по темата и ще схванеш нещата. Наблюдавай го, опознай го добре.
Приложи написаното от мен, постоянствай и гарантирам ти, ще има резултат! Бъди мила и мъдра, обичаща и обичана жена!

Честит 8 март!

С обич,
КРЕЯ

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *